2025in ilk çocuk başkanından park talimatı

2025in ilk çocuk başkanından park talimatı
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, seçim vaadi olarak duyurduğu Çocuk dostu kent hedefi kapsamında başlatılan Adıyaman senin projesinde bu a
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, seçim vaadi olarak duyurduğu Çocuk dostu kent hedefi kapsamında başlatılan Adıyaman senin projesinde bu ay başkanlık makamını, Menderes Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Meryem Yapraka devretti.
Çocuk Başkan Meryem Yaprak, Altınşehir Mahallesinde yer alan K-4 konteyner kentindeki parkın tamir edilmesi talimatını verdi.
2024 Yılının Ekim ayında hayata geçirilen Adıyaman senin projesi, çocukların ihtiyaçlarını daha iyi anlamak, onlara demokrasiyi deneyimlemelerini sağlamak ve taleplerini doğrudan iletmelerini sağlamak amacıyla her ay bir çocuğun başkanlık makamında ağırlanmasını içeriyor. Makama davet edilen çocuk başkanlar, kendi istekleri ve arkadaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda birim müdürlerine talimat veriyor ve bu taleplerin yerine getirilmesini sağlıyor.
2025 Yılının ilk konuğu olan Menderes Ortaokulu öğrencisi Meryem Yaprakı, Bu kentin ilk kadın belediye başkanı neden olmayasın Meryem Başkan? sözleriyle karşılayan Başkan Tutdere, Adıyamanı birlikte yöneteceğiz sözünü verdik. Halkımızla, çocuklarımızla, kadınlarımızla, çiftçilerimizle, işçilerimizle bu kenti el birliğiyle yöneteceğiz. Çocuklarımız için Adıyamanı daha yaşanabilir ve güvenilir bir kent yapmak adına her türlü gayreti göstereceğiz dedi.
Meryem Başkanın verdiği talimat doğrultusunda, Altınşehir Mahallesindeki parkın tamiri için çalışmaların başlatılması talimatını Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ileten Başkan Tutdere, Meryem Başkanın önerilerinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.
Ziyaretin ardından Meryem Yapraka çeşitli hediyeler takdim eden Başkan Tutdere, Adıyaman senin projesi kapsamında çocukları makamda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ve bu buluşmaların düzenli olarak devam edeceğini ifade etti.