300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´nde sona doğru

300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´nde sona doğru
Adıyaman´da yapımı süren 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´nde sona doğru yaklaşırken, AK parti heyeti hastanede
Adıyaman´da yapımı süren 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´nde sona doğru yaklaşırken, AK parti heyeti hastanede incelemede bulundu.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu ve beraberindeki heyet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Mehmet Şirik ve firma yetkililerinden bilgi aldı.
Hastanesi inşaatında incelemede bulunan Milletvekili Alkayış," Burası aslında bir sağlık kompleksi olmuş. Deprem nedeniyle tabi bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da bir duraksama oldu. Ama çok kısa bir sürede özellikle çok kıymetli başhekimizin göreve gelmesinden sonra kısa vadede, orta vadede, uzun vade de yapılması gereken işleri Sağlık Bakanımızla beraber milletvekili arkadaşlarımızla beraber masaya yatırdık ve o takvimde şuanda işliyor. İnşallah çok kısa bir sürede Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz Adıyaman´ımızın hizmetinde olacak. 300 yataklı inşallah süreçte bu yatağı arttırma imkanımızda var. Yılsonunda veya en geç Şubat ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz" dedi.
Adıyaman´ın sağlık alanında hak ettiği yerde geleceğini aktaran Alkayış,"Sağlık alanında hiçbir alanda uzman hekim eksikliği olmaması için Adıyaman´ımızın depremden sonra çok kısa sürede toparlanıp Adıyamanlı bütün hemşerilerimin sağlık hizmetlerinden en üst seviyede yararlana bilmesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Adıyaman depremde yara alan illerden bir tanesi, dolayısıyla doğrudan doğruya en fazla sağlık sektörünü etkiliyor. Çok şükür bu depremde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz çok büyük bir hasar almadı. Tadilatları falan yapıldı ama ayakta durdu şuanda da bütün yük onun üzerinde hem normal hastalarımızı, hem çocuk hastalarımızı, hem de kadın hastalarımızı burada muayene ettiriyoruz. Bu da buranın yükünü ağırlaştırıyor inşallah bittiği zaman hem hemşerilerimiz rahatlayacak sağlık, personelimiz, hocalarımız rahatlayacak. Adıyaman´ımız inşallah sağlık alanında hak ettiği yerde olacak diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.