Adıyaman´a şehir hastanesi planlanıyor

Adıyaman´a şehir hastanesi planlanıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelen Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan ve Mustafa Alkayış, kente 750 Yataklı Şehir Hastanesinin p
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelen Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan ve Mustafa Alkayış, kente 750 Yataklı Şehir Hastanesinin planlandığını açıkladı.
Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan ve Mustafa Alkayış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´yı birlikte ziyaret etti. Ziyarette, 750 yataklı Şehir Hastanesinin planlaması, yapımı devam eden 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´nin durumu, 150 Yataklı Devlet Hastanesi´nin yapım süreci, Fizik Tedavi Hastanesi´nin planlanması ve diğer sağlık yatırımlarıyla ilgili istişarelerde bulunuldu.
Milletvekili İshak Şan, sağlık yatırımları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mevcut hastane kapasitemizin yeterli gelmediği, daha öncesinden de Bakanlığımız yetkilileriyle konuşulmuştu. 750 Yataklı Şehir Hastanesi´nin planlanmasıyla ilgili Bakanımız Fahrettin Koca ile görüşmeler gerçekleştirdik. Şuan ki hastanemizin bulunduğu bölgeye 750 Yataklı Şehir Hastanesi planlanabilir. Projelendirmenin birkaç ay süreceğini tahmin ediyorum. Yapımı devam eden 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´ni inşallah yeni yılla birlikte hizmet vermeye başlayacak. Binanın inşaat kısmı bitti ancak tefrişat ile ilgili alım süreci başlayacak.
Deprem nedeniyle 150 Yataklı Devlet Hastanemizin yapım sürecinde yaşanan aksamalara rağmen süreci hızlandırarak, ihale süresinde hastane inşallah bitirilecek. Ayrıca 150 Yataklı Fizik Tedavi Hastanesi´ni yeni konut alanı olan Karadağ bölgesine yakın bir yerde düşünüyoruz. Yer tespiti yapılmadı ama belediye ile görüşülüyor. Ancak en önemli konulardan birisi ise Altınşehir tarafında 50 yataklı veya 75 yataklı acil durum hastanesi yapılmasıdır. Bakanlığımıza bu konuyu aktardık, bu konunun değerlendirmesi sürüyor" ifadelerini kullandı.