Adıyaman Belediyesinin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2si ek olmak üzere toplam 14 gündem maddesi oylandı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Abdurrahman Tutdere, Filistinde yaşanan olaylara dikkat çekti. Filistinde kadınlar, çocuklar ve sivillere yönelik devam eden şiddeti kınayan Başkan Tutdere, "Filistinde hala kadınlara, çocuklara ve sivil vatandaşlara yönelik yapılan vahşice şiddeti kınıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Filistinde halk adına mücadele eden Hamas Lideri İsmail Haniyyeye karşı suikast girişimi oldu ve bu suikastı gerçekleştiren terör devleti İsraili bir kez daha lanetledik. Ortadoğuda maalesef kan ve gözyaşı dinmiyor. Hala acı devam ediyor. Tek dileğimiz kan ve gözyaşının bir an önce dinmesi ve barışın sağlanmasıdır diye konuştu.
Meclis toplantısında oylanan önemli gündem maddeleri arasında yer alan Mülkiyeti Adıyaman Belediyesine ait Sümerevler Mahallesinde bulunan Millet Bahçesi içerisindeki 650 ada 7 parseldeki arsanın, Millet Kütüphanesi binasının Bilim Merkezi projeleri için kullanılmak üzere 10 yıl süreyle bedelsiz olarak Adıyaman Valiliğine tahsis edilmesi kararlaştırıldı.
Siteler Mahallesindeki bir sokağa verilen Bayraktar isminin, Adıyaman Valiliğinin talebi doğrultusunda Özdemir Bayraktar olarak değiştirilmesi kabul edildi.
Veteriner ve Hal Müdürlüğünün iş ve işlemlerinin yürütülmesinde çalışma usul ve esaslarını belirleyen Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin yürürlüğe konulması için gerekli Meclis Kararı alındı.
İzmirin Çiğli, Bayraklı, Bornova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak Belediyeleri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Adıyaman Belediyesi arasında kardeş kent ilişkilerinin kurulması kararı alındı. Bu karar ile şehirler arası işbirliği ve kültürel alışverişi artırmayı amaçlıyor.
HABERDE İNSAN
Yayınlanma : 06 Ağustos 2024 11:39
Adıyaman Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Adıyaman Belediyesinin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2si ek olm
