Adıyaman´da anne ve kızı, saatlerce süren çalışmanın ardından enkaz altından sağ kurtarıldı

Adıyaman´da anne ve kızı, saatlerce süren çalışmanın ardından enkaz altından sağ kurtarıldı
Adıyaman (İHA) - Adıyaman´da enkaz altında kalan anne ve kızı, Taşköprü itfaiye ekiplerinin saatlerce süren çalışması sonucu enkaz alt
Adıyaman (İHA) - Adıyaman´da enkaz altında kalan anne ve kızı, Taşköprü itfaiye ekiplerinin saatlerce süren çalışması sonucu enkaz altında sağ olarak kurtarıldı.
Merkez üssü Kahramanmaraş´ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede Kastamonu´dan Adıyaman´a görevlendirilen 4 kişilik Taşköprü itfaiye ekipleri, Adıyaman´ın Besni ilçesine arama kurtarma çalışması yürütüyor.
Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler, Adıyaman´ın Besni ilçe merkezinde yıkılan bir binanın enkazında çalışma yaptı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 44 saat sonra 6 saat süren bir çalışmanın ardından 45 yaşındaki Rukiye Kaçmaz ile 47 saat sonra 3 saat süren çalışmanın ardından da kızı 6 yaşındaki Hacer Kaçmaz´ı sağ olarak çıkardı.
Rukiye Kaçmaz ile kızı Hacer Kaçmaz, enkaz altında kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edilerek, tedavileri için hastaneye sevki yapıldı.