Adıyaman’da “Çiğ Köfte Festivali”

Adıyaman’da “Çiğ Köfte Festivali”
Adıyaman Belediyesi ve Etsiz Çiğköfteciler Derneği (ÇİĞDER) tarafından Adıyaman Kalesi eteğinde düzenlenen “Çiğ Köfte” festival, halk oyunları gösterisiyle başladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, çiğ köfte yoğurdu, vatandaşlara ikram etti.

Festivalde konuşan Vali Nurullah Naci Kalkancı, çiğ köftenin tescillenmesinin önemine değindi.

Çiğ köftenin Adıyaman'ın dünyada tanıtılmasına ciddi katkıda bulunduğunu belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı, “İnşallah bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler süreklilik kazanır ve geleneksel hale getirilerek Adıyamanlıların sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmuş olur. Çiğköfteyi ilk defa Şanlıurfa’da Kaymakam adaylığı yaptığımı yıllarda görmüştüm. Daha sonra Ankara Vali Yardımcılığım sırasında bir gün Kızılay’da Adıyamanlı bir ustanın öğrencilere çiğköfte sattığını gördüm ve ondan sonra bu çiğköfte her tarafa yayıldı.  İşte bugünlere öyle geldik. Dünya çapında hem Adıyaman’ı hem de Adıyaman’ın etsiz çiğköftesinin coğrafi işaret olarak tescil edilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çiğköfte Adıyaman’ın hem ülkemizde hem de dünya çapında tanıtılmasında çok ciddi katkısı olan bir üründür. Çiğköftenin istihdam ve ekonomiye de çok ciddi katkısı vardır. İnşallah kalitesini de sürekli artırarak bu zenginliğimizi tüm dünyaya tanıtırız. Çiğköfte Festivalinin Adıyaman’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

  ÇİĞDER Başkanı Sait Aybak, Türkiye'de ortalama 30 bin çiğ köfte satış noktasının bulunduğunu söyledi.

“100 binleri aşan istihdam sağlıyoruz. Hem sanayi sektörüne hem de tarım sektörüne çok büyük katkı sunuyoruz. Çiğ köfte sektörünün yüzde 85'i Adıyamanlılardır. Dernek olarak çiğ köftenin tescilini Adıyaman'a kazandırdık. Çiğ köfteyi Bakanlık genelgesi doğrultusunda ürettiyoruz” diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, çiğ köfte festivalinin Adıyaman’da düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Çiğ köftenin coğrafi işaretini almak çok da kolay olmadı. Çiğ köfte doğduğu topraklardan yeniden yürümeye başlayacak. Yanı başımızda Şanlıurfa etli çiğ köftenin tescilini aldı. Çiğ köfte inşallah kardeşliğimizin de pekişmesine vesile olur.” Açıklama yaptı.

Yapılan açıklama ardından festivalde daha sonra Adıyaman Belediyesi “Harfane Grubu” konser verdi.

 

ÜNLÜ SANATÇI ZARA, ADIYAMANLILARLA BİRARAYA GELDİ

 

Çiğ Köfte Festivali kapsamında ünlü sanatçı Zara, Adıyamanlı hayranları ile bir araya geldi.

 Altınşehir Mahallesi'nde bulunan Mansur Yardımcı Stadyumunda hayranları ile bir araya gelen Zara, konserine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Jandarma Alay Komutanı Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Birbirinden güzel şarkı ve türkülere eşlik eden vatandaşlar, doyasıya eğlendi.

Haber Merkezi



Yorum Yaz