Adıyaman’da evlerde antikor taraması başladı

Adıyaman’da evlerde antikor taraması başladı
Sağlık Bakanlığı'nın kademeli olarak 81 ilde gerçekleştireceği Türkiye'nin Koronavirüs hastalığına karşı bağışıklığını tespit etmeye yönelik antikor tarama testleri için hane ziyaretleri Adıyaman'da başladı.

Sağlık Bakanlığı'nın kademeli olarak 81 ilde gerçekleştireceği Türkiye'nin Koronavirüs hastalığına karşı bağışıklığını tespit etmeye yönelik antikor tarama testleri için hane ziyaretleri ilimizde başlamıştır.

 

Sağlık Bakanlığı'nın bu hafta başlattığı "Yeni koronavirüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması" için Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ülke genelinde rastgele belirlediği 153 bin 577 hane, filyasyon ekipleri tarafından ziyaret edilmeye başlandı.

 

Çalışma kapsamında her haneden yine rastgele bir kişiye antikor ve PCR testi uygulanacak.

 

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Erdoğan Öz,yaptığı yazılı açıklamada, kovid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında ülke genelinde ve Adıyaman'da çok sayıda önlem alınmış ve önemli ölçüde başarı elde edildiğini kaydetti.

 

Bu başarının devamlılığının sağlanması açısından sağlık bakanlığınca saha çalışması planlandığını ifade eden Öz, şu ifadelere yer verdi:

 

"15 Haziran 2020’den itibaren Adıyaman ili ve ilçelerinde başlayan bu çalışma kapsamında sağlık ekiplerimiz tarafından TÜİK'in belirlediği ilimiz genelinde bin 674 hane ziyaret edilecektir. Ekipler 1 doktor ve 1 yardımcı sağlık personelin den oluşturulmuştur. Çalışma boyunca haneleri ziyaret eden sağlık ekiplerimiz tarafından ailede belirlenen kişinin kimlik bilgileri alınmakta, kişiye anket uygulanmakta ve boğaz-burun sürüntü örneği ile geçirilmiş kovid enfeksiyonunu gösteren kan testi uygulanmaktadır. Belirlenen kişilere ulaşılamayabileceği ihtimaline karşı da mesai saatleri sonrasında da ekiplerimiz örnek toplamaya devam edebilecekler. Bu süreçte çalışmanın hem ilimiz hem de ülkemiz genelinde başarıyla sonuçlanması ve mücadeleye katkı sağlaması için vatandaşlarımızın desteğini beklemekteyiz. Saha çalışması yapan ekiplerimiz vatandaşlarımıza kimlik belgelerini gösterip kendilerini tanıtacaklar. Ayrıca vatandaşlarımız, çalışma ekiplerimizle alakalı herhangi bir bilgi edinmek isterlerse 184’ü ya da aile hekimlerini arayarak bilgi alabileceklerdir. İlimizde başlatılan bu çalışmaların haziran ayı sonuna kadar sonuçlanması hedeflenmektedir."

Yorum Yaz