Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs (Covid-19) kaynaklı vaka sayısı Adıyaman´da artmaya devam ediyor.
Adıyaman, Doğu ve Güneydoğu illeri arasında yüksek riskli `Kırmızı´ kategoride bulunan tek il olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekmişti. İki haftadır 100 bin 116 olan vaka yoğunluğu oranı 100 binde 154´e çıktı.
Adıyaman merkez ve ilçelerde hıfzıssıhha kurulları tarafından onlarca adres karantina altına alınıyor. Vatandaşlar, dünya genelinde 2 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan korona virüsün Adıyaman´da yükselişte olmasını, yapılan uyarılara ve tedbirlere aldırış edilmemesine bağlıyor.
Vatandaşlar, ev ve taziye ziyaretlerinin devam ettiğini, çoğu kişinin alışveriş bahanesiyle merkezi noktalarda kalabalık oluşturduğunu söyledi.
Vatandaşlar Adıyaman´da tedbirlerin daha sıkı olmasını istediklerini söyledi.