Adıyaman'da müftülük şükür kurbanı kesti

Adıyaman'da müftülük şükür kurbanı kesti
Adıyaman İl Müftülüğü tarafından Koronavirüsten kurtulma ve camilerin tekrardan ibadete açılmasından dolayı şükür kurbanı kesildi.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından Koronavirüsten kurtulma ve camilerin tekrardan ibadete açılmasından dolayı şükür kurbanı kesildi.

 

Yeşil Cami'de düzenlenen şükür kurbanı kesiminde katılan İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın duasıyla kurban kesildi.

 

Kurban kesiminde konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı,yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 

"Yaklaşık 3 aydır illerimizde camilerimizde ibadetler mahrum bir şekilde hüzünlü günler geçirdik. Kovid-19 salgını nedeniyle dünyamız hemde memleketimizin kasıp kavuran bu virüsten dolayı 3 aya yakındır camilerimizde Cuma namazlarımızı kılmaktan mahrum olmuştuk. Camilerimizden ve cemaatlerimizden uzak kalmıştık. Allah'a hamdolsun ülkemizin tüm yöneticileriyle beraber vermiş olduğu dünyaya örnek mücadele neticesinde inşallah bugün itibariyle hemde İstanbul'un fethinin günü olan 29 Mayıs Cuma günü inşallah kısıtlı şartlarla mesafeye uygun bir şekilde maskelerimizle gelmek suretiyle artık cuma namazlarımızı ve öğle, ikindi namazlarımızı camilerimizde cemaatimizle beraber kılmaya bugün itibariyle başlıyoruz.

 

Ve şuanda burada da inşallah camimize ve cemaatimize kavuşmamızın bir nişanesi ve şükrün ifadesi olan burada bir kurban keseceğiz inşallah ve bu uygulama sadece Adıyaman'da değil 81 ilimizde ve 900 küsur ilçemizde olmak üzere binin üzerinde bugün itibariyle şükür kurbanları keseceğiz. Ve inşallah bu kurbanlarımızla beraber biraz sonra kılacağımız Cuma namazlarımızla beraber dualarımızla bu musibetin bu salgının tamamen insanlığın üzerinde kalkması için dua edeceğiz inşallah en kısa zamanda bu salgından kurtulmayı bütün insanlığa nasip eylesin."

 

Konuşmanın ardından dua edilerek kurban kesildi.

Yorum Yaz