Adıyaman'da Tüyler Ürperten İddia

Adıyaman'da Tüyler Ürperten İddia
"Beni öldürecekler, bana yardım edin"

Adıyaman’da, çocuklarına işkence ettiği iddiasıyla boşandığı eşinin yakınlarından ölüm tehditleri alan ve silah zoruyla kaçırılıp dövüldüğünü ileri süren genç, yetkililerden yardım bekliyor.

 

Edinilen bilgilere göre, 7 yıl önce Suriye’nin Halep kentinden ailesiyle birlikte gelen Adıyaman’a gelen 24 yaşındaki Muhammed Aziz, 3 yıl beraber olduğu eşinin psikolojik rahatsızlıklarından dolayı boşandı. İlk eşinden bir kız bir erkek olmak üzere 2 çocuk babası olan Muhammed Aziz, 8 ay önce Arap kökenli bir ailenin F.B. isimli kişiyle evlendi.

 

  Muhammed Aziz, ilk eşinden olan Z.A., isimli 2 yaşındaki erkek çocuğunun yeni evlendiği F.B., tarafından işkenceye maruz kaldığı iddia ederek boşandığını söyledi. F.B., isimli yeni evlendiği eşinin 2 yaşındaki Z.A’nın bacaklarını sigara ve çakmakla yaktığını iddia eden Muhammed Aziz durum üzerine 2 ay önce boşanmak zorunda kaldığını belirtti.

 

 

  Boşandığı eşinin ailesinden ölüm tehditleri aldığını iddia eden Muhammed Aziz, “ 8 Ay önce evlendiğim F.B., isimli eşim, ilk eşimden olan çocuklarıma işkenceler yapıyordu. Çocuğumun vücudunu çakmak ve sigaralarla yakıyordu. Bende bunu öğrendikten sonra kendisiyle boşandım. Eşimden boşandığım için ailesi ve yakınları sürekli neden boşandın diye beni tehdit ediyor, seni öldürürüz diyorlar.

 

  Önceki gece ise eski eşimin yakınları beni telefonla arayarak evden dışarı çıkmamı ve bir dakika bir şey konuşmak istediklerini söylemeleri üzerine dışarı çıktım. Eski eşimin yakınları beni Adıyaman Kilisesi yakınlarında silahla beni zorla bir araca bindirerek kaçırdılar. Beni Atatürk Barajına götürüp burada videolarımı çektiler. Benim başımı zorla suya koyup koyup çıkardılar. Bu esnada telefonlarıyla da kayıtlar yaptılar. Bana F.B’den nasıl boşanırsın diye hesap sordular. Ben her açıklama yapmak istediğim esnada beni vurup durdular” şeklinde iddialarda bulundu.

 

  “Cumhurbaşkanına ve Türklere küfür etmesini bile istediler”

 

  Eski eşinin yakınları tarafından kendisine baraj kenarında işkenceler yapıldığını iddia eden Muhammed Aziz, “Yapılan işkenceleri videoya çekip hepsini kayda aldılar. Bana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına küfür etmemi istediler. Ben her direndikçe bana daha fazla işkence yaptılar. Bana ayaklarını öptürtüp, bu yaşanılan olayları polise ya da bir başkasına atlatmamamı istediler. Beni öldüresiye dövdükten sonra arabayla Altınşehir Mahallesi’ne bırakıp gittiler. Beni daha sonra bir vatandaş yol kenarında kanlar içerisinde bulunca arabasına alıp beni polise götürdü. Her şeyi polise anlattım ve bana işkence yapan 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

 

Burada ifadelerimiz tamamlandıktan sonra ben evin yolunu tuttum. Evin önüne geldiğimde bana işkenceler yapanlar benden önce karakoldan çıktığını anladım. Bana burada biz sana polise gitme, kimse bize bir şey yapmaz. Suriyeliler ceza almaz demedik mi, sen kendin kaşındın bundan sonra gördüğümüz yerde seni öldürürüz dediler. Eski eşimden dolayı yaşadığım bu olaylarda ne eski eşimin yakınları ceza aldı ne de çocuklarıma işkence yapan eski eşim ceza aldı. Ben bu konuda Türkiye Cumhuriyetinden ve ilgililerden yardım bekliyorum. Beni öldürecekler, lütfen birileri yardımcı olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz