Adıyaman Halkı Belediyeden Dertli

Adıyaman Halkı Belediyeden Dertli
6 Şubatta meydana gelen ve asrın felaketi diye adlandırılan depremin yaralarını sarmaya çalışan vatandaş belediyeden şikâyetçi.

6 Şubatta meydana gelen ve asrın felaketi diye adlandırılan depremin yaralarını sarmaya çalışan vatandaş belediyeden şikâyetçi.

 

6 Şubatta canlarını ve mallarını kaybeden depremzedeler hafif ve orta hasarlı olarak nitelendirilen evlerini yapmaya başladılar. Maalesef denetimin olmaması ve fırsatçılar tarafından her işe en az 3-4 katı para harcamak zorundalar.

Evini yaptıran vatandaşlar kanalizasyon bağlatmak için belediyeye başvurduklarında metresine 357 lira alınmasından dolayı sitem ettiler. Haber Merkezimize gönderilen tahsilat makbuzuna isyan eden Vatandaş ben emekli bir vatandaşım acıların en büyüğünü yaşadık. Var olsun Devletimiz depremin ilk günün den bu yana yanımızda her türlü ihtiyacımızı karşılıyor. Hasar alan evimi yaparak normal yaşantımıza bir an evvel geçmek için çabalıyoruz.

Varımızı yoğumuzu satarak ve akrabalardan borç alarak evimi yapmaya çalışıyorum. Maalesef deprem sonrası insanlar fırsatçılığını artırdı, her işi en az 3-4 katına çıkardılar.

Hasar gören evimin kanalizasyon yapısını yeniden yapıyorum bunun için belediyeye başvurdum, belediye nin 3 metre kazı için 1070 lira laması içimi sızlattı. Ben almasın demiyorum ama vatandaşın mevcut durumunu düşünerek makul bir seviye indirmesi gerekir. İndirmiyorsanız bile bu işleri hızlandırması lazım parayı yatırıyorsunuz ama ne zaman gelip yapılacağına dair bir bilgi alamıyorsunuz. Sıraya koyduk bekleyeceksiniz deniliyor. Belediye başkanımızın bu konuya el atmasını istiyoruz