Adıyaman İGC Sordu Ak Parti İl Başkanı Dağtekin Cevapladı

Adıyaman İGC Sordu Ak Parti İl Başkanı Dağtekin Cevapladı

Adıyaman İnternet Gazeteciler Cemiyeti Soruyor, Adıyaman Konuşuluyor programının bu haftaki konuğu AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin oldu.

 

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin; moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Yusuf Dündar'ın yaptığı programda İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çeliker, Erkan Duymaz ve Selçuk Akbaş’ın sorularını yanıtladı.

 

“DÜNYA MERMERİNİN %4’Ü ADIYAMAN’DAN”

 

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin; Adıyaman’da MÜSİAD Başkanlığı yaptığım dönemde 33 iş adamı bir araya gelip ciddi yatırım yaparak Mermer fabrikası kurduk. İşin başında işin ehli olmayınca o işler yürümüyor bizde mermer fabrikasını devrettik. Devrederken şartlarımız Adıyaman mermeri Adıyaman’da işlenecek dedik ve çok şükür yaptığımız girişim ses getirdi ve bin yüz işçi bu sektörden ekmek yemeye başladı. Ama bir mermer firmasındaki olumsuz bir baskın vesilesi ile çalışan işçi sayısı 200’e düştü ama yeniden Sayın Valimiz Mermer OSB’yi kuruluş aşamasının son seviyesine getirdi. Adıyaman’ın mermer ile ilgili hayali gerçekleşecek dedi.

 

“YASAK OLAN TÜTÜNÜ BİZ SERBEST HALE GETİRDİK”

 

Tütün Adıyamanlı vatandaşların bilmesi gereken şudur, biz geldiğimizde tütün serbest değildi.

 

Öncelikle Derviş yasalarını hatırlayalım; Tütün ile ilgili ilk yasağı bizden önceki hükümet Derviş yasaları ile gerçekleştirdi ve tütün tamamen yasaklandı.  Biz iktidara geldiğimizde Adıyaman’ın can damarı olan tütünü sorun olarak gördük ve sorunun çözümü ile ilgili olarak çalışmalara başladık.

 

Tütün ile ilgili olarak ilk önergeyi 2008 yılında Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın verdi ve tamamı yasak olan Tütün’e 50 kiloya kadar serbestlik getirildi. Bunun neticesinde tonlarca tütün Adıyaman’dan Türkiye’ye dağılır bir hal aldı. Ve sonrasında her şeyde olduğu gibi tütünde de bir kural olmalı denildi ve bu kural da Kooperatifleştirme üzerine oldu.

Kim hangi tütünü ne kadar ekiyor, gerçekten Adıyaman’dan çıkan tütünler üreticilerimizin ürettiği tütün mü yoksa yurt dışından getirilen tütünler Adıyaman tütününe mi karıştırılıyor bunun takibi yapılarak Adıyaman tütününe bir marka koymamız lazım dedik ve kooperatifleşme sürecini başlattık.

 

ADIYAMAN’DA BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİ

 

Geçtiğimiz günlerde Çelikhan’da tütünün merkezinde kooperatifleştirme süreci tamamlandı ve ilk tütün alımı gerçekleşti. Şuan da beşin üzerinde tütün kooperatifi hazırlık sürecini tamamlamak üzere. Tütüncü kardeşlerimizin yanındayız, onları provoke etmeden, onları sıkıntıya sokmadan sadece gerçek anlamda tütün üreticimizin sorununa odaklı hep birlikte canımızı ortaya koyacağız onlarla beraber hareket edeceğiz dedi.

 

“FIRSATÇILARI KESİNLİKLE AF ETMEYECEĞİZ”

 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde fırsatçılık ve stokçuluk yapanlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz dedi. Bizde İl Başkanları olarak Maliye Bakanımızla telekonferans yöntemi ile ilgili toplantı gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza fahiş fiyatlardan dolayı denetime çıkan görevlilerinde denetlenmesi gerek dedim. Burada bizim de zaafımız var denetime çıkanlar gerçekten denetim yapıyor mu? Yapmıyor mu? Diye denetlememiz lazım. Maliye Bakanlığımız ya bu fahiş fiyatlar iner ya da nasıl bir Bakanlık olduğumuzu görürler diye açıklama yaptı. Gereken yapılacaktır dedi.

 

“EV, ARABA SATIP DOLAR ALANLARI GÖRDÜK”

 

Vatan, Millet, Bayrak diyoruz ama eyleme dönüştürme noktasında çok da iyi değiliz. Vatan dediğinde millet dediğinde gerçekten akan suların durması lazım. Ama bir bakıyorsunuz ki nefis devreye giriyor Nefis öyle bir şey ki şeytanı daha çok seviyor, şeytana daha çok yöneltiyor. Şöyle bir şey var Tayyip Bey gitsin de ne oluyorsa olsun devreye giriyor.  Tamam, Tayyip Bey gitsin o zaman ne olacak rahat stokçuluk yapılacak, ev araba satılıp bankalardan Dolar, altın alınacak. Şimdi Döviz’in ateşinin sönmesi sonrasında ortaya çıktı ki evini, arabasını satanlar döviz almış, burada şunu algılayamıyoruz sen gidip Dolar, Euro aldığında kendi milletinin parasını düşürmüş oluyorsun, burada aslında hırs devreye giriyor. Devletimizin parasını hep beraber değerli hale getirmeliyiz.

 

“ADIYAMAN ÇOK YAKINDA SULU TARIMA KAVUŞACAK”

 

Bizim vazgeçilmez çalışmalarımızdan biride Tarımsal yatırım ve tarımın çeşitliliği.

 

Cumhurbaşkanımızın geçen ay il Başkanları ile yaptığı toplantıda Koçali, Gömükan, Çetintepe baraj çalışmalarının tamamlanıp biran önce sularının toprakla buluşması için talepte bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli notları alarak gündeme aldı ve çalışmalara başlandı. 10 Milyon Dolar maliyeti olan bir makine ile Koçali Barajı, Rezip köyünün üst kısmında 5,5 kilometre tünel açabilecek güçte ilk burgusunu izledik ve temelini attık ve hizmetin bittiğini göreceğiz.

 

‘’ADIYAMAN BADEM’DE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU’’

 

Adıyaman Bademi, Tarım kredi kooperatifi vasıtasıyla paketlenme ve satışı ve pazarlanması noktasında ciddi bir seviyeye geldi.

 

Gölbaşında Cennet hurmasının yetiştiriciliğinde ciddi bir yol kat ettik ve inanılmaz bir şekilde talep var geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizle beraber Hurma kurutma ve paketleme fabrikasının açılışını gerçekleştirdik. Bu bir yenilik ve yeni bir sistem tesiste bir başlangıç yapıldı.

 

Nar konusunda Türkiye’de çok ciddi bir yerdeyiz. Şuan da Adıyaman Narının çiçeğinden çekirdeğine kadar faydalanıyoruz.  Marka oluşturma konusunda eksikliklerimiz var, bununla ilgili Üniversitemizin bir hocasını görevlendirip fikir üretme konusunda teşvikte bulunmalıyız.

 

DEVLET HASTANESİNİ YAPACAĞIZ

 

Devlet hastanesi Adıyaman için bir ihtiyaç,  siyasetçisi ve bürokratı ile bu konuya odaklanmışız. Pandemi olmasıyla Devlet hastanemizin eksikliğini hissettik. En kısa zamanda Adıyaman’ın en önemli ihtiyaçlarından olan Devlet Hastanemizi yapacağız. Ekonomik zorluklarımıza rağmen 300 yataklı Kadın doğum ve çocuk hastanemizi çok kıza bir sürede bitirecek sağlık alanında da ilimizi çok güçlü bir seviyeye getireceğiz.

 

 

“BİZ GENÇLİKLE DİRİLİYORUZ”

 

Ak Parti olarak bizim en büyük yatırımımız gençlerdir, onlara güzel bir ülke bırakmak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Üniversite gençliğimiz başta olmak üzere genlerimizin tüm sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Gençlerimizin heyecanını Türkiye’nin yükselişine basamak kılacağız.

Yorum Yaz