Adıyaman İGC Sordu Başkan Halil Fırat Cevapladı

Adıyaman İGC Sordu Başkan Halil Fırat Cevapladı
Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti bünyesinde kurulan İGC TV Samsat belediye Başkanı Halil Fırat’ı canlı yayında konuk etti.

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti bünyesinde kurulan İGC TV Samsat belediye Başkanı Halil Fırat’ı canlı yayında konuk etti.


İnternet üzerinden canlı yayınlar ile gerçekleştirilen “İGC Soruyor” programı Adıyaman’da ve ilçelerinde her hafta farklı bir konu ve konuk ile yayınlarını artan izleyici kitlesi ile devam ettiriyor.

 

Atatürk Baraj Gölü’nde su tutulmaya başladıktan sonra tamamen sular altında kalan ve yeniden Göl kenarında inşa edilen binlerce yıllık bir geçmişi ile başta Commagene Krallığına Başkent olmuş ve önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Samsat ilçesi son yıllarda adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Ayrıca Samsat İlçesi Türkiye’de bilinen iki Sahabeden biri olan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin Türbesine de ev sahipliği yapıyor. Özellikle Belediye Başkanı Halil Fırat’ın başarılı çalışmaları ve yaptığı hizmetler ilçenin gelişimine önemli katkılar sağlarken, halkın takdirini toplamayı da başarmış durumda.

 

Son yıllarda Sosyal belediyecilik alanında önemli bir yol keteden Samsat Belediyesi genç ve dinamik Başkanı Halil Fırat’ın girişimci ruhu ile adeta bir cazibe merkezi olmayı başarmış. Yıllarca ilçeden Adıyaman’a ve Türkiye’nin dört bir yanına göç veren ilçe şimdilerde adeta tersine göç ile nüfusu artmaya başlamış durumda.

 

Geçmiş yıllarda birkaç deprem yaşayan Samsat ilçesinde halk yıllarca tedirgin yaşamış. Ancak Belediye Başkanı Halil Fırat’ın yoğun gayretleri ve Hükümetimizin desteği ile yaralar sarılmış, ilçe adeta tekrar inşa edilmeye başlanmış durumda. Adeta şantiye havasını andıran ilçe hemen her mahallede yeni yapılan hizmet binaları dikkat çekiyor. Yolları, okulları, Devlet Kurumlarına ait binalar, depremzedeler için yapılan Toplu Konut alanları, sosyal tesisler, parklar gelecekte modern bir ilçenin alt yapısı için gerekli tüm yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.

Samsat ilçesinde Baraj Gölü kıyısında Belediyenin sosyal ve kültürel aktivitelerini de gerçekleştirdiği yerden Moderatörlüğünü Gazeteci Ferit Binzet’in yaptığı İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve Başkan Yardımcısı Hacı Mustafa Çeliker’in konuk gazeteci olarak katıldığı ve İnternet üzerinden canlı olarak yayınlanan İGC Soruyor programına konuk olan Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, ilçede yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: 

“Yıllar önce tamamen sular altında kalan ve farklı bir yerde yeniden inşa edilen ilçemiz geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız depremlerde önemli zararlar ve hasarlar gördü. Belediye başkanı olduğum günden buyana adeta bir şantiye şefi gibi çalışıyorum. Hiç durmadan yorulmanda ilçemizin yeniden inşa edilmesinde Devletimizin de desteği ile çok yol aldık.

Yıllarca Adıyaman’a ve büyük şehirlere önemli göçler verdik. İlçenin nüfusu o kadar düştü ki sosyal hayatı neredeyse durma noktasına geldi. Çünkü gençlerin yapabileceği hiçbir şey yoktu. Ben ilk iş olarak ilçenin sosyal hayatının gelişmesi için ilçeye zincir marketlerin açılması için görüşmeler yaptım ve şu anda çok sayıda marketimiz var. Gençlerimizin dış dünya ile bağlantısını sağlamak için Samsat’a Fiber İnternet getirdik. Ülkemizde Fiber İnternet kullanan sayılı ilçelerden biriyiz.

Gençlerimiz tekrar ilçeye ailelerinin yanına dönmeye başladı. Hemen bir düğün salonu yaparak ilçede yeni evlenen gençlerimize bedava düğün salonu, genç kızlarımıza gelinlik desteği vererek onların motivasyonlarını artırmayı da başardık. Okullarımızın sayısını artırdık. Gençlerimizin ders çalışmaları için kütüphane ve dershaneler hazırladık.

İlçenin ekonomik gelişimin artırmakta gerekiyordu. Buradan yola çıkarak genç kızlarımızın ve kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlayacak ve gelir getirici işler yapabilmesi için Kadın Girişimciliğini ön plana çıkardık. İlçemizde kadınların meslek örenebileceği merkezler hazırladık ve bu iş için binalar yaptırdık.

 

 

Samsat ilçesinde kadınlarımızın bayramda yaptığı sofralarının vazgeçilmezi olan “Bayram Taplaması” ilçemizin bir markası oldu. Patent aldığımız bu ürünü şimdilerde Adıyaman’a ve birçok ile göndermeye başladık. Gelecekte tüm Türkiye’de satışı yapılan bir ürün olmayı başaracağına inanıyorum. adı verilen çörekli ekmeği yapmaya başladı.

Toplu Konutta önemli yatırımlar yapıyoruz. Yaşadığımız depremlerin ardından Samsat ilçe merkezinde köylerimizde kalıcı konutların çoğu tamamlanırken, yeni konutlarında inşaatı devam ediyor.Tabiki ilçemiz bu kadar hızla gelişirken tamamen kişisel bağlantılarım sayesinde Samsat İlçemizi Doğal Gaz  ile buluşturmayı başardım. Hatta bu bağlantılarım ve çalışmalarım sayesinde Adıyaman’ın Sincik, Gerger, Tut ilçeleri başta olmak üzere ilçe ve beldelerimizde Doğal Gaz ile buluştu. Bizler bu önemli gelişmeye vesile olduk. DOĞAL GAZ Samsat’ta Şimdi ilçemize Öyle iş görsün diye değil, baştan savma hiç değil. Modern, insanımıza yakışır bir taziye evimiz var artık. İlçemizde büyük bir ihtiyaç olan Taziye ve kültür evi projemizi tamamlamış bulunmaktayız. Birçok hayırseverlerin, hemşerilerimizin katkılarıyla imece usulü yaptığımız EMİNE Fırat Kültür ve Taziye  Evi Samsat’ımıza hayırlı olsun. Çeşitli kültürel etkinliklerin ve arzu etmesek de vefat eden vatandaşlarımızın faydalanacağı tesisimiz aynı standartlara sahip olmak üzere kadınlar ve erkekler bölümlerinden oluşmaktadır. Üst kat kadınlar için alt kat ise erkekler için tahsis edilmiştir.

 

 

Dünyanın 2. Büyük, Türkiye’nin ise en büyük baraj gölüne kıyı olunca istedik ki çocuklarımız hem yüzme öğrenerek daha güvende olsunlar, hem de yazın sıcak günlerinde gönüllerince eğlensinler. Gençlere yatırım yapıyoruz. Onlara için en iyi imkânları sumaya gayret ediyoruz. Çocuklarımız yüzme öğrensin, hem spor yapsın hem de tehlikelerden korunsun. İlçemizde sıcak yaz günlerinde kanallarda, gölde yüzmek yerine güvenle yüzsünler istedik. İlçemizin bir yarı olimpik yüzme havuzu var. Gençlerimiz sadece yüzme öğrenmiyor profesyonel yüzücü olarak yetişiyor. İlçe merkezinde yollarımız kilitli parke taşları ile döşendi. Önce 23.000 ardından 19.000 m2 kilitli taş ihalesi yaptık. Yol yapım sürecimiz tüm yollarımız yapılana kadar çalışmalarımız sürecektir. İlçe merkezimizde esnafın kronik hale gelmiş yol sorununa çözümler ürettik Özellikle kilitli parke taş yol ihalelerimizle ilçe merkezindeki birçok yol sorununu çözüme kavuşturmuş bulunmaktayız. Tabiî ki ilçemiz bu kadar hızlı gelişinde, tersine bir göç almaya başlayınca nüfusumuzda arttı. Buradan yola çıkarak ilçemize bir de Otogar yaptık. İlçemize yakışır yepyeni bir otogar kazandırdık. Otogarımıza ilçemizde yaşayan tek gazi olan Hasan Bekçi’nin adını verdik.

 

 

Bölgemiz hayvancılığına büyük katkı sunacak olan, “Samsat Belediyesi Canlı Hayvan Borsası” tesisimizi hizmete geçirdik. 3. yılımızda birçok hizmete ek olarak Canlı Hayvan Borsamızı da açabilmenin mutluluğu bizim için çok yüksek. Çünkü hayvan borsası deyip geçmeyin. İlçemiz ticaretine yapacağı katkı bizim için çok önemli. Çünkü biz ısrarla ilçemizde ticaret hacmini büyütmek için çabalıyoruz. Turizm hamlelerimizi de bunun için yaptık. Şimdi, eskiden kimsenin kapısını çalmadığı ilçemize yılda 50-70 bin insan çekiyoruz.

 

Canlı Hayvan Borsası’nı da bu sebeple halkımıza kazandırdık. Hemşehrilerimiz bu pazarda İnek satsın, koyun, tavuk satsın. Ama bunun yanında zirai araç da satsın, fide satsın, yem satsın. Hayvancılıkla ilgili ürünler satsın. Hatta durmasınlar ticaret için bir araya gelip arsa satsın, otomobil satsın. Tespih yapanımız varsa buradaki ziyaretçilere tespih satsın. Halı, kilim satsın. Yumurta, pekmez, peynir yağ satsın.

 

 

Aromatik bitkiler pazarına girmek ve ilçemiz turizmine sunacağı katkılar için Samsat Lavanta Bahçesi tesis ettik. İlçemizin ticaret hacmini artırmak için katma değeri yüksek üretimlere yönelmemiz gerekiyor. Bu bakışla hizmete sunduğumuz “Lavanta Bahçesi” aromatik bitkiler pazarına girmemizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra ileriki dönemlerde bizlere sunacağı görsel güzelliklerle de ilçemiz turizmine büyük katkı sunacaktır.

 

 

İlçe merkezinde bir eder kazandırmak istedik ve Saat Kulesi yaptık. Bu anıt bu kentin yeniden dirilişinin sembolü olsun. Samsat’a yakıştı mı? Bizce çok yakıştı. Bölgemizdeki en heybetli ve gurur verici saat kulesini Samsat’a sunmuş olmanın mutluluğu içindeyiz. Mardin taşından imal edilmiş kulemiz, elektrik kesilmelerine karşı da önlem alınmış dayanıklı bir saate sahiptir. Saat kulemiz kaidesi ile birlikte 12 metre yüksekliğe sahiptir. Asırlardan gelen köklü bir kültüre sahip ilçemize de böyle bir saat yakışırdı. Samsat’ımıza hayırlı olsun.

Ayrıca Samsat ilçemiz bir su ilçesi olarak Adıyaman’dan ve diğer ilçelerimizden gelen insanlarımızı misafir etsin ağırlasın diye göl kenarına harika tesisler yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Hatta yaptığımız ZippLine projesi öyle ilgi gördü ki buradan elde ettiğimiz ile çocuklarımıza, üniversitede okuyan gençlerimize burs veriyoruz.

Bütün bunların yanı sıra İlçemiz binlerce yıllık tarihinin turizm potansiyelinin dışında bir de inanç merkezidir. Samsat İlçesi Türkiye’de bilinen iki Sahabeden biri olan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin Türbesine de ev sahipliği yapıyor. Burada yapılan Külliye inşaatı tamamlanmak üzere. Gelecekte Türkiye’nin en önemli inanç merkezi olarak ilçemize ve ilimize önemli katkılar sağlacaktır.”

Yorum Yaz