Adıyaman İGC Sordu Başkan Kılınç Cevapladı

Adıyaman İGC Sordu Başkan Kılınç Cevapladı
Adıyaman İGC Sordu Başkan Kılınç Cevapladı

Adıyaman İnternet Gazeteciler Cemiyeti Soruyor konuklar yanıtlıyor programının bu haftaki konuğu Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleymen Kılınç oldu.

 

Başkan Kılınç, moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Yusuf Dündar'ın yaptığı programda İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve yönetim kurulu üyeleri Burak Alkuş, Erkan Duymaz, Mustafa Çeliker, Mehmet Toprak ve Selçuk Akbaş'ın sorularını yanıtladı.

 

"Eski Hükümet Konağı Yerine Yapılacak Proje İhale Aşamasında"

 

Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç, Adıyaman eski hükümet konağı yerine yapılacak proje ile ilgili olarak 12 Kasım'da ihale'nin yapılacağının müjdesini verdi.Başkan Kılınç,altı iki katlı otoparkın, kitap cafe, Cami ve bir çok sosyal donatının olacağı alan için çalışmaların sürdüğünü ve bu  projenin yapılmasını anket olarak vatandaşlara sorduklarını ve %73 oranında bu projenin beğenildigini belirtti.

 

"Belediye Hizmet Binası Projemiz Hazır"

 

Kılınç, Belediye hizmet binası ile ilgili olarak projenin hazır olduğunu ve eski su işlerinin olduğu alana yeni bir hizmet binası yapmayı düşündüklerini fakat yeni bir hizmet binası yapılması konusunda ülkemizdeki ekonomik kriz, pandemi gibi sıkıntıların yaşandığı dönemde yeni bir binanın aciliyetinin olmadığını düşünüyoruz yinede vatandaşlara soracaklarını ve vatandaşların kararına göre bu projeye başlanacağını söyledi.

 

"Pandemi Döneminde Ciddi Destekler Sağladık"

 

Başkan Kılınç pandemi döneminde Belediye olarak ciddi 18-20 milyon TL'lik destek sağladıklarını ve bu desteklerin sürdüğünü ifade etti. İhtiyacı olan vatandaşların yanlarında olmaya devam edeceklerini belirti.

 

"Kalıcı Semt Pazarı İş Geliştirme Merkezi Olacak"

 

Adıyaman Yeni Mahalle'de yapılan kalıcı semt pazarı ile ilgili olarak birden fazla proje üzerinde durduklarını belirten Kılınç,en son olarak bu alanın iş geliştirme merkezi olarak İpekyolu Kalkınma ajansının desteği ile vatandaşlara üç yıllığına bu alanların verileceğini söyledi.Bu alanın istihdama katkı sunmasını beklediklerini ifade etti.

 

"Turizm Konusunda Yapacak Çok İşimiz Var"

 

Başkan Kılınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat önümüzdeki yılların nemrut yılı ilan edilmesi için talepte bulunduğunu ve Milletvekilleri, Valimiz ve teşkilatımız olarak Turizm bakanlığı yetkililerine bu konunun sürekli iletildiğini ve Gaziantep'de düzenlenecek Turizm ile ilgili toplantıda bakanlık yetkililerine bu konuyu tekrar ileteceğini söyledi.Kılınç, turizm anlamında bir çok proje yürüttüklerini ve şehir merkezinde iki konağın satın alınarak turizme kısa süre içerisinde kazandırılacagını ve tarihi çarşıda yenileme çalışmalarının sürdüğünü, Adliye'nın batısındaki alana Adıyaman Gastronomi merkezi yapacaklarını ifade etti.

 

"Su Konusunda Tasarruf Yapmak Zorundayız"

 

Başkan Kılınç, Son dönemde kuraklık nedeniyle su sorunun yaşandığını ve bunun çözümü için bir çok alanda çalışma yürütüldüğünü belirten Kılınç, özellikle Koçali barajının bitirilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek istediğini söyledi. Kaçak su konusunda taviz verilmeyeceğini, özellikle kaynak arayışlarının sürdüğünü ve ishale hatlarındaki kaçakları önlemek için boruların yenilendiğini belirti.

 

"Akıllı Sinyalizasyon ve Hastane Köprülü Kavşağı Yapılacak"

 

Kılınç, Atatürk bulvarı üzerinde on bir kavşak bulunduğu ve Ulaştırma Bakanlığı'nın Atatürk bulvarına akıllı Sinyalizasyon sistemi kuracağını ve bunu kullanan ilk illerden birisini olacağını belirtti. Hastane bölgesine yapılacak olan Köprülü kavşak ile ilgili olarak ihale sürecinin yakın zamanda biteceğini ve yapımına başlanacağını söyledi.

 

"Kentsel Dönüşüm'de Bir İvme Yakalandı"

 

Adıyaman Merkez'de özellikle Mara ve Musalla Mahallesi'nde çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Kılınç, Çevre Şehircilik Bakanı ile görüştüğünü ve ilk etapta üç yüz konutluk bir proje'nin yapılması için çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti.

 

"Kuşaklama Kanalı Projesinin %60 Tamamlandı"

 

Başkan Kılınç, Adıyaman'ın kuzeyinde yapılan kuşaklama kanal projesinin hızlı ilerlediğini ve bu alanın çevresine yürüyüş yolları,yeşil alan ve yürüyüş yolları yapacaklarını söyledi.

 

"Arıtma Tesisi Yeterli Değil"

 

Belediye Başkanı Kılınç, mevcut arıtma tesisinin Adıyaman'a yeterli olmadığını, baraj çevresinde bu nedenle bir proje yapamadıklarını ve barajın temizlenmesinin ardından bu alanda vizyon bir proje gerçekleştirmek istediğini belirti.

 

Başkan Kılınç, Eski otogarın yerine vatandaşların talebi üzerine bir proje yapabileceklerini, Millet bahçesi çalışmalarının sürdüğünü,Sakarya caddesi üzerinde bulunan eski itfaiye ve eski ilçe minibüslerin kalktığı alanın Gençlik Spor Bakanlığına tahsis edildiğini ve burada Gençlik Merkezinin yapılacağını belirterek araç filosuna 50 milyon TL'lik bir yatırım Otobüs, Kepçe vb araçların alındığını belirterek seçim döneminde verdikleri bütün sözleri yerine getireceklerini söyledi.

 

'' Yeni Mezarlığı yerinin dolduğu söyleniyor yeni bir mezarlık alanı açacakmısınız''

Mezarlık alanında herhangi bir sıkıntı yok mevcut mezarlığın aşağı kısmınlarında boş alanımız mevcut dedi.