Adıyaman’ın Şabut Balığı, İç Anadolu Bölgesinin Tercihi Oldu

Adıyaman’ın Şabut Balığı, İç Anadolu Bölgesinin Tercihi Oldu
Adıyaman’ın Fırat ve Baraj balığı olan Şabut, iç Anadolu bölgesinin tercihi haline geldi. Şabut tadı ve lezzeti ile vazgeçilmez tatlar arasında bulunurken iç Anadolu bölgesinin yanı sıra Suriye gibi bölgelerden de talep görüyor.

“Karadeniz’in Hamsisi Varsa Adıyaman’ında Şabut’u Var”


Adıyaman'da Karadeniz Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaplan, “Havalar sıcak, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Havaların soğumasıyla fiyatlarda rayına oturduktan sonra talepler çoğalır. Havalar sıcak olması nedeniyle fazla talep yok. Havalar soğursa işler açılır. Baraj balığı ile ilgili tam sezonu Karadeniz hamsisi varsa Tatlısu Barajı'nda Şabut’u var. 


Suriye gönderiyoruz. Her bir çeşit bir yere gidiyor Adıyaman'a da gelir geliyor. Yetkililer gelip kontrol ediyor. Eksiklerimizi tamamlıyorlar. Gerekli bilgiyi bize veriyorlar. En büyük sıkıntımız eleman bulmak. Eleman yok. Kime diyorsak gelip çalışmıyorlar maaş da yüksektir. Bugün Norveç'e bakarsan yüzde otuzu balıkla geçimini sağlıyor. Karadeniz Bölgesine baktığımız zaman balıkla geçimini sağlıyorlar. Ama bizim bu belgenin yörenin insanları Balıkta kendini uzak tutuyor. Suriyeliler gelip çalışıyor. Türkiye genelinde iç piyasaya gönderiyoruz. 


İç Anadolu'ya biz balık gönderiyoruz. Hijyenik bir ortamda gönderiyoruz. Bizim burada çalışan arkadaşlar da para kazanmış oluyor” diye konuştu.

Haber Merkezi
Yorum Yaz