Adıyaman'ınTicaret Bakanlığı Onaylı İlk Resmi Emlakçısı

Adıyaman'ınTicaret Bakanlığı Onaylı İlk Resmi Emlakçısı
Adıyaman'da, Emlakçım Gayrimenkul Sahibi Nurullah Pektaş, ilk Emlak Yetki Belgesi alarak Ticaret bakanlığı onaylı ilk resmi emlakçısı oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde gazetede yayımlanan taşımaz ticareti yönetmeliğine başlatılan emlakçılarda Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlık Taşınmaz ticareti Yetki belgesi almaya hak kazanan Nurullah Pektaş, Adıyaman'ın ilk tescillenmiş emlakçısı oldu. Adıyaman Ticaret Müdürlüğünde düzenlenen programla Emlakçım Gayrimenkul Sahibi Nurullah Pektaş, Taşınmaz ticareti Yetki belgesini aldı.


Türkiye'de sayılı Adıyaman'da ilk olduğunu belirten Emlak ve Gayrimenkul Danışmanı Nurullah Pektaş,”Türkiye'de sayılı Adıyaman'da ilk bu belgeyi almanın gururu içerisindeyim,Bu belgede Emeği geçen Başta (TEMFED) Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyon Başkanı Sayın Hacı Ali Taylan'a Ticaret Bakanımız ve Personellere Cumhurbaşkanımıza, Adıyaman  Ticaret il müdürümüz sayın Ömer faruk usluya  böyle bir yasa çıkarttıkları için teşekkür ederiz. İşimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Diğer esnaf arkadaşlarımız başvurusunu yapabilir. Onları da Ticaret İl Müdürlüğüne davet ediyorum inşallah daha iyi olacak" dedi.


 Adıyaman Ticaret Müdürü Ömer Faruk Uslu, ise “Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde gazetede yayımlanan taşıma ticareti yönetmenliğine dayanarak belgeyi Nurullah beye vermiş bulunmaktayız. Taşınmaz Ticaret belgesi halk arasında emlakçı olarak tabir edilen mesleki faaliyete iştigal eden işyerlerimize verdiğimiz belgemiz. Bu işyerlerimiz gerçek şahıs olabileceği gibi tüzel kişide olabilecek ileriki safhalarda yetki belgesi almamış olan işyerlerinin bu emlakçılık faaliyeti yapması yasaklanmış olacaktır."


Haber Merkezi

Yorum Yaz