Adıyaman İsias otel davasında tahliye

Adıyaman İsias otel davasında tahliye
İsias Otel davasında, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan 2sinin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin hayatını

İsias Otel davasında, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan 2sinin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

 

6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otelde, sanıkların tutukluluk hallerine itirazı inceleyen mahkeme heyeti 5 tutuklu sanıktan 2sinin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tutukluluğun incelenmesi talebi üzerine 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan otelin sahibi Ahmet Bozkurtun oğlu Efe Bozkurt ile otelin fenni mesulü inşaat mühendisi Halil Bağcının, yurt dışı yasağı ve haftada bir gün imza atma şeklindeki adli kontrol şartlarıyla tahliyesine karar verildi.

 

Mahkeme heyeti, diğer tutuklu Ahmet Bozkurt, Erdem Yıldız ve Mehmet Fatih Bozkurtun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden sporcuların da aralarında yer aldığı 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Otele ilişkin 5i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 3 Ocakta yapılmıştı. Dava, 26 Nisanda görülecek ikinci duruşmayla devam edecek.