Adıyaman Şehidini Dualarla Uğurladı

Adıyaman Şehidini Dualarla Uğurladı
Adıyaman Şehidini dua ve göz yaşları ile uğurladı
Bingöl'de görev yapan ve geçici görevle Mardin Nusaybin ilçesine gönderilen ve Nusaybinde teröristlerin saldırısı sonucu yaralanarak GATA'da tedavi altına alınan Uzman Çavuş Turan Çelik (25)şehit düştü. 


Mardin Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyon kapsamında PKK teröristlerin askeri time roketli saldırısı sonucu ağır yaralanan Adıyamanlı Turan Çelik bir haftadır tedavi gördüğü GATA da hayatını kaybederek şehit düştü. 


Aileye acı haber sabahın erken saatlerinde verildi. Acı haberi alan şehidin yakınları şehidin evine gelerek Türk Bayrağı astı. Türk bayrağı asılan şehidin evinde ağıt sesleri yükselirken şehidin dayısı Mustafa Çelik, "Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını, terör olaylarının bir an önce sona ermesini, yüreğinin yandığını belirterek, gözyaşlarını tutamadı." Öncelikle baba ocağına getirilen şehidin naşı daha sonra Adıyaman Belediyesi Mezarlık camisine getirildi. 


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın, Salih Fırat, Garnizon Komutan Jandarma Albay İbrahim Koyuer, şehidin yakınları ve çok sayıda kalabalık katıldı.Törene Nusaybinde görev yapan şehidin silah arkadaşları da törene kalırken gözyaşlarını tutamadılar.


Silah arkadaşlar " Arkadaşımızın kanı yerde kalmayacak bizler onu şehit eden hainlerin cezasını vereceğiz sözlerini ifade ettiler. Uzman Çavuş Turan Çelik cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından yakınlarının Kürtçe ağıtlarları ve kalabalığın tekbirleri eşliğinde köy mezarlığına defnedildi. Bir buçuk yıldır evli olan şehit Turan Çelik'in 9 aylık bir kız çocuğu babası olduğu cenazenin Ankara'dan Adıyaman'a gün içerisinde getirileceği öğrenildi. BHA






Yorum Yaz