Adıyaman Şehidini Kürtçe Ağıtlarla Uğurladı

Adıyaman Şehidini Kürtçe Ağıtlarla Uğurladı
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinde dün sabah teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinde dün sabah teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, Şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Dost için memleketi Adıyaman Besni İlçesi,Suvarlı beldesinde tören düzenlendi.

 

Düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2. Ordu Komutanı Adem Hududi,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın,Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat,Halil İbrahim Fırat,Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu kurum müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.


Şehit  d Uzman Çavuş Selçuk Dost'un cenazesi cenaze aracı ile önce  evine getirildi.Şehidin evinde Kürtçe Türkçe ağıtlar yakınırken cenaze törenine katılan binlerce kişi teröre lanet sloganları attı.Daha sonra baba ocağından çıkartılan Şehit Uzman Çavuş Selçuk Dost cenaze aracı ile Suvarlı Merkez ilköğretim okulu bahçesinde bulunan tören alanına getirildi. Burada Şehidin erkek kardeşi Kürşat Dost abisinin cenazesini başına taktığı askeri keple karşılarken, şehidin kız kardeşi Sekil Dost ise giydiği askeri kıyafetle ağabeyini gözyaşları içerisinde karşıladı. Şehidin babası Mehmet Dost da oğlunu asker selamıyla karşıladı. Şehidin erkek kardeşi Kürşat Dost ağabeyinin cenazesini başına taktığı askeri keple karşılarken şehidin kız kardeşi Sekil Dost ise giydiği askeri kıyafetle ağabeyini karşıladı. 


Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde birçok kişi sinir krizleri geçirdi. Sinir krizi geçirenlere ilk müdahale 112 sağlık ekiplerinden geldi.Şehit , Uzman Çavuş Selçuk Dost'un  babasını ellini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bırakmadı. Şehit Uzman Çavuş Selçuk Dost dualar eşliğinde Belde mezarlığı şehitliğinde toprağa verildi. Konuşma sonrasında Adıyaman Müftü Vekili Musa Çiftçi tarafından 'helallik' istendikten sonra cenaze namazı kıldırıldı.Şehidin annesi Asiye Dost ve yakınlarının Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı. Şehidin cenaze töreninde terör örgütüne lanet okundu.Cenaze daha sonra beldenin şehitliğinde toprağa verildi. 


Cenaze sonrasında şehit evinin  yakınlarında kurulan taziye çadırına gelen  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2. Ordu Komutanı Adem Hududi,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın,Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat,Halil İbrahim Fırat,Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu Şehit babası Mehmet Dosta taziye dileklerinde bulundular.

BHA


Yorum Yaz