Adıyaman STK Platformundan Kılıçdaroğlu’na Tepki

Adıyaman STK Platformundan Kılıçdaroğlu’na Tepki
Adıyaman STK Platformundan Kılıçdaroğlu’na Tepki

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu her ay düzenlediği toplantıda, Sivil Toplum Başkanları TÜRGEV ve ENSAR vakıflarına yönelik herkese açık bilgileri, gizemli bir bilgi gibi kamuoyuna servis eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

 

 

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına konuşan Başkan Emin Çil; “ ABD yasalarına göre resmî olarak kurulan ve bu çerçevede faaliyet gösteren TÜRKEN Vakfı, ABD’ye okumak üzere gelen Türk gençlerine barınma ve burs imkânları sunan, attığı her adım şeffaf ve hesap verilebilir, ABD makamları tarafından denetlenen bir eğitim vakfı olarak şimdiden bulunduğu ülkede saygın bir konuma ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarını gururlandırması gereken bir projenin, yalanlara ve iftira kampanyalarına malzeme yapılarak lekelenmeye çalışılmasının arkasındaki motivasyonu anlamakta güçlük çekiyoruz.

 

 

“HERKESE AÇIK BİLGİLERİ, GİZEMLİ BİR BİLGİ GİBİ KAMUOYUNA SERVİS ETTİLER’’

 

 

Adıyaman STK Platformu Başkanı  Emin Çil şöyle devam etti; Amerikan makamları ile paylaşılmış ve açık kaynaklardan dileyen her vatandaşın ulaşabileceği bilgilerin, gizemli bir hava ile adeta servis edilmesini ve ülkemize dönük bir lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz.

 

 

Adıyaman STK Platformu olarak, hiçbir yasal ve ahlaki dayanağı olmayan, baştan sona bir FETÖ kumpası görüntüsünü andıran bu akıl ve izan dışı iddiaları şiddetle kınıyoruz. İlim mertebesinin en yüksek mertebe olduğuna asırlardır inanan toplumumuzun, öğrenci okutma misyonunu çoğunlukla vakıflar, dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşları aracılığı ile yürüttüğü bilinen bir toplumsal vakıadır. Bu çerçevede pek çok vakfımız ve derneğimiz gibi TÜRGEV ve ENSAR Vakıfları da bu misyonla toplumun bağrından çıkmış, toplumumuzun kendi öz kaynakları ile bugüne kadar on binlerce öğrenciye eğitim desteği sağlamıştır. TÜRGEV ve ENSAR Vakıflarının kuruldukları günden bu yana değişmeyen vasıfları; gençlerimizi çağın değişen şartlarına göre desteklemek ve her dönemde karşılaştıkları meydan okumalar karşısında yanlarında olmaktır.

 

ABD yasalarına göre kurulan ve yine ABD yasaları çerçevesinde faaliyet gösteren TÜRKEN Vakfı, ABD’ye okumak üzere gelen Türk gençlerine barınma ve burs imkânları sunan, onların bulundukları çevre ile uyumlu ve sağlıklı bir eğitim yaşamı geçirmeleri için çeşitli faaliyetler düzenleyen ve attığı her adım şeffaf ve hesap verilebilir olan, ABD makamları tarafından denetlenen bir eğitim vakfı olarak şimdiden bulunduğu ülkede saygın bir konuma ulaşmıştır. 

 

“ GURUR DUYULMASI GEREKEN BİR PROJE YALAN VE İFTİRA KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’’

 

 

ABD’ye okumak üzere gelen Türk gençlerinin ilk ve en önemli ihtiyacının barınma ihtiyacı olduğunun anlaşılması toplanan bağışlarla New York’ta bir yurt binasının inşa edilmesini bir ihtiyaç olarak öne çıkarmıştır. Bu çerçevede yerel bağışçılar dışında TÜRGEV ve ENSAR aracılığı ile birçok hayırsever bu prestijli projenin parçası olarak yurt dışındaki Türk öğrencileri destekleme yoluna gitmişlerdir. Önümüzdeki yıl açılması planlanan ve son derece etkin bir bütçe kullanımı ile hayata geçirilen yurt binası sadece orada konaklayacak olan Türk öğrencilerin değil, yurt dışındaki Türk toplumunun ve ülkemizin gururu olmaya adaydır.

 

 

Böylesine büyük ve değerli bir vizyonun eseri olan çalışmaların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarını gururlandırması gereken bir projenin, yalanlara ve iftira kampanyalarına malzeme edilmesini Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak şiddetle kınıyoruz dedi.

 

Yorumlar
Ali şenses

Söylediklerinize kendiniz inanıyor musunuz? gerçekten!

Ali şenses

03 Haziran 2022 19:01

Yorum Yaz