Adıyaman Valisi Değişti İşte Yeni Vali

Adıyaman Valisi Değişti İşte Yeni Vali
Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; 22 vali merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı. 26 il valisi de kendi içerisinde yer değiştirdi

Adana Valisi Mustafa Büyük Merkeze alındı onun yerine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş atandı.

Vali Demirtaş'dan boşalan koltuğu ise ilk defa Vali olacak Mülkiye Müfettişi Abdullah Erin atandı.

ABDULLAH ERİN KİMDİR

1969 yılında Mardin ili Savur İlçesi Gölbaşı köyünde doğdu. 1986 yılında Midyat Lisesini ve 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini ikincilikle bitirdi.1992 yılında girdiği Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Mesleğine girdi.

 

 1992-1995 yıllarını kapsayan kaymakam adaylığı staj döneminin bir yılını İngiltere'de üniversite ve dil okullarında, grup başkanı olarak, genel İngilizce ve sosyal politika alanında çalışmalar yaparak geçirdi. Kaymakam adaylığı stajını, 62 kişiden oluşan dönemi ikincilikle tamamladı ve bu nedenle kuraya girmeden seçtiği Burdur ili Tefenni ilçesinde Kaymakamlık görevine başladı. Sırasıyla Gülşehir Kaymakam Vekilliği, Tefenni Kaymakamlığı, Doğanşar Kaymakamlığı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı (Habur Gümrü Kapısından Sorumlu Vali Yardımcısı) görevlerinde bulundu. Özellikle Habur Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri olarak görev yaptığı iki yıl boyunca, ekonomik anlamda bölgenin ve aynı zamanda Mardin'in can damarı olan sınır kapısının iyileştirilmesi, geçişlerin kolaylaştırılması ve ihracatın arttırılmasına yönelik başarılı çalışmalara imza attı.


Yorum Yaz