Adıyaman'da Acil Çilesi Acil Çözüm Bekliyor

Adıyaman'da Acil Çilesi Acil Çözüm Bekliyor
ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ EGİTİM VE ARASTİRMA HASTANESİ ACİL SERVİSİNDE ÇİLE HİÇ BİTMİYOR.
Dün akşam saatlerinde tedavi için giden hastalar, uzayan kuyruklardan şikâyetçi. "Fiş sırası, muayene sırası, kan alma sırası" derken saatlerce işini bitiremeyen hastalar ve hasta yakınları hastanede işlerin çok ağır olarak işlediğini söyleyerek yetkililerden sıkıntının giderilmesini istiyor.


ACİLE GELEN HASTA 3 SAAT SIRA BEKLİYOR


Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde kayıt bölümünde bulunan bir çalışan var, ilk giriş kontrolü yapan bir hemşire ve yoğun kuyruk oluşturan hastalara bakan 2 doktor var.


Adıyamanlı bir vatandaş acil servise geldiğinde yaşadıklarını şöyle anlatıyor:"Tek başıma giriş yapıyorum. Aynı şekilde hasta kabulü yapan tek bir hemşire var. Tabi ki kuyruk oluşması da doğal. Acilde görevlilerin yaklaşık 2000 hasta girişi yaptığı düşünülürse servislerde çalışan doktor ne yapsın, hasta ne yapsın. Zaten tek bir acil servis var o da şehrin bir ucunda. Acil servise gitmek ayrı bir dert. Gidersen eğer orada sıra almak için yarın saat kuyruktasın. İlk kontrol ve evrakların işlenip tansiyan ve nabız ölçümü için yarım saat daha bekleyip sonra da doktor kapısında yarın saat beklemek kaçınılmaz olmuş. Muayene olmak ise ayrı bir dert. Hele birde doktor tahlil isterse sonuç için bir saat daha bekleyip sonra tekrar muayene sırasına gir yarım saat bekle.


Bu vaziyette bir hastane düşünün, Adıyaman'a hizmet veren tek acil servisi olan hastane. Yeni yapılmasına rağmen tuvaletlerinden tutunda bahçesindeki köpeklere, acildeki rezalet durumdan tutunda servislere kadar neyi derseniz hep sorun.


Saatlerce beklediğiniz doktor kuyruklarının üstüne birde sizi tam anlamıyla muayene etmeyen doktorlar. Ancak performans gereği 2 dakikada bir hasta muayene edip aynı reçetelerle yollanan hastalardan biri de siz olabilirsiniz.


Allah hastanelerimizin eksikliğini vermesin, hizmetten Allah razı olsun diyoruz ama bence söylenecek tek söz var "Allah kimseyi Adıyaman'da acile ve hastaneye düşürmesin"


Valimiz Sayın Abdullah Erin'in makam odasının ışıkları gece geç saatlere kadar yanıyor. Çünkü geldiği günden buyana yoğun bir mesai yapıyor. Kendisini ve çalışmalarını yakinen takip ediyor, görüyoruz. Gece yarısında sokaklarda halkla bile sohbetlere bile katılıyor. Valilik Basın biriminden sürekli haberleri geliyor. Umuyoruz ki en kısa zamanda Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde olan biteni görmek için bir gece ansızın bir baskın yapar ve sevgili Adıyaman halkının çektiği çileye oda şahit olur.


Sayın Valim, lütfen hastaneye habersiz bir baskın yapıp, acili, servisleri ve özellikle mikrop saçan o tuvaletleri sizde görün. Zaten Vahşi depolama yapılan ve Adıyaman'ın bütün çöpünün depolandığı bir alanın hemen yanında bir hastane olması nedeniyle pis kokular daha hastane bahçesinden gelmeye başlıyor.





Yorum Yaz