Adıyaman'da Akademisyenler İfadeye Çağrıldı

Adıyaman'da Akademisyenler İfadeye Çağrıldı
Adıyaman'da Bildiriye İmza atan Akademisyenler ifadeye çağrıldı

Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği terör operasyonlarına karşı  'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlığı ile bildiri yayınlayan akademisyenler içerisinde bulunan Adıyaman Üniversitesi'nden 3 kişinin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ifadeleri alındı.


Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Güler Yavuz, Fen Edebiyat Fakültesinden Dr. Abdurrahman Aydın ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Ar. Gör. Mustafa Altıntop, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında ifadeleri alındı. 


Türkiye ve dünyadaki çeşitli üniversitelerden 1128 akademisyen 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlığı bildiriye imza atmış ve terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle toplumun değişik kesimlerinden büyük tepki çekmişlerdi. 


'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere polis tarafından ifadeye çağrılan 3 akademisyen sağlık raporu için Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Polisler tarafından sağlık raporu alınan 3 akademisyen daha sonra Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alındı. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BHA

Yorum Yaz