Adıyaman'da Pamuk Hasadı Başlıyor

Adıyaman'da Pamuk Hasadı Başlıyor
Adıyaman'da yaklaşan pamuk hasadı öncesinde mevsimlik işçiler şimdiden pamuk tarlalarının yakınlarında çadırlarını kurmaya başladılar.
Pamuk hasadın yaklaşmasıyla gerek Adıyaman'da bulunan gerekse çevre illerden ve köylerden çalışmak için göç eden tarım işçileri, aileleriyle beraber pamuk tarlalarına kurdukları çadırlarda kalmaya başladılar.


Bir zamanlar beyaz altın olarak bilinen pamuk hasat zamanının yaklaştı. Son yıllarda artan pamuk ekimi nedeniyle toplama genellikle pamuk biçer makinesi ile yapılsa da biçer makinesinin giremediği yerleri toplamak için ırgat işçiler gelmeye başladı.


Pamuk hasadı için tarlalara yerleşen işçiler, çadırlarını kurmaya başladılar. Tarım işçileri, tarlalara kurdukları çadırlarda birçok ihtiyaçlarını güçlükle gidermeye çalışmalarına rağmen hayatlarından memnun olmaları dikkat çeken başka bir görüntü oluşturuyor.


Geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan darbe girişiminin ardından ülkemizin göstermiş olduğu direnişin kendilerini adeta kamçıladığını belirten tarım işçileri; "eğer darbe girişimi başarıyla sonuçlanmış olsaydı, bizler ailelerimizle değil tarım işçiliği yapmak, sığınabilecek ülke bile bulamazdık. Birçoğumuz belki kayıplara karışmış olacak birçoğumuz ise açlıktan ölmüş olacaktık. Şükürler olsun halkımızın göstermiş oluğu onurlu ve şerefli direnişin ardından girişimin başarısızlıkla sonuçlanması bizlerin yarınlara olan umutlarımızı dahada güçlendirdi.


Olsun bizler belki geçimimizi tarım işçiliği yaparak sağlamaya çalışıyoruz. Devletimiz var olduğu sürece bizler tarım işçiliği yapmaya razıyız. Ülkemimzin bekası bizler için daha önemlidir. Aslolan vatan, tarım işçiliği ise bizler için bir tefferruatır" şeklinde konuştular. 

Haber: BÜLENT KARACA

Yorum Yaz