Adıyaman'da Turşu Sezonu Başladı

Adıyaman'da Turşu Sezonu Başladı
Adıyaman'da kış aylarının vazgeçilmez tadı turşu kurma sezonu açıldı.
Kış günleri yaklaşırken vatandaş da bu aylarda tüketeceği gıdaların hazırlıklarına başladı. Adıyaman'da bir vazgeçilmez olan ve kış mevsiminde sofraların eksik olmayan turşu için ev hanımları hazırlıklarına başladılar.


Adıyaman'da zengin sebze çeşitleri ile yapılan turşular, kış için bidonlara yatırıldı. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için kolları sıvadı. Yaz günlerinde yerli ürünlerin çıkması ile birlikte fiyatları düşen ürünleri kurutarak ve turşu kurarak değerlendiren Adıyaman'lı ev hanımlarının kurutmalık ve turşu sezonu açıldı.


Turşuluk sebzeler Adıyaman'da büyük ilgi görürken vatandaşlar fiyatların pahalılığından yakınıyor Pazar esnafı, "Kurutmalıklar yerli sebzelerden yapılıyor. Yerli ürünlerin de piyasaya çıkması ile birlikte ve sezon sonu yaklaşırken vatandaşlara göre fiyatlar yüksek olduğu söyleniyor. 


Adıyaman'da  Kışlık hazırlanan Turşuluklar arasında; Salatalık , Acur , Biber , Domates , Lahana , Fasulye , Kelek , karnıbahar, Dolma Biberi ve acı süs biber turşuları revaçta..

Yorum Yaz