Adıyaman'ı Dolu Vurdu

Adıyaman'ı Dolu Vurdu
Adıyaman'a yağan ceviz büyüklüğünde dolu,üreticiye büyük zarar verdi.

Adıyaman'a yağan ceviz büyüklüğünde dolu, üreticiye büyük zarar verdi.Meteorolojinin daha önceden kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Adıyaman'da bazı bölgelere dolu yağdı.


Adıyaman Merkez Akpınar, Bozhöyük köyleri ile çevrelerinde ve Besni ilçesinde etkili olan dolu yağışı görenleri hayrete düşürdü. Ekinlere büyük zarar veren ceviz büyüklüğündeki dolu, tarlaları beyaza bürüdü. Köy içerisinde sel meydana geldi.
Dolu yağışıyla birlikte kuytu yerlere saklanan vatandaşlar, yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışını şaşkınlıkla izledi. Amatör kamera tarafından kaydedilen görüntülerde, vatandaşların dolu yağışı esnasında sürekli dua ettiği kameralara yansıdı.

 

Her şeyimiz gitti ivedilikle hasar kaydı yapılmalı

 

Vatandaşlar yağmurun her yıl yağdığını ancak ilk defa bu kadar büyük zararlar verdiğini dile getirerek buğdayımız, arpamız, nohudumuz, fıstığımız, bağımız hepsi gitti. Aşıladığımız fidanların hepsi dolu nedeniyle telef oldu. Bazılarımızın çatıları bile dayanamadı. Umarım yetkililer en kısa zamanda hasar kaydı yaparlar, aksi takdirde bu yıl zararımız çok büyük olur, her şeyimiz yaptığımız tarıma bağlı diyerek yağışın ne kadar büyük olduğunu ortaya koydular.


Bir vatandaşsa ben fidancılık yapıyorum geçen yıl ve bu yıl yaptığımız aşıların hepsi gitti. Adıyaman'da fidancılık deyince Akpınar ve civar köyleri akla gelir ancak hiçbir şey kalmadı.
Dolu yağışının ardından Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan hasar tespit ekibinin bölgede çalışmalarına başladığı öğrenildi. Dolu yağan bölgede buğday, arpa başta olmak üzere tüm ekinlerde ve meyve ağaçlarında zarar olduğu ifade edildi.

BHA

Yorum Yaz