Adıyamanlı Öğretmenden Memleketine Eğitim Desteği

Adıyamanlı Öğretmenden Memleketine Eğitim Desteği
İstanbul Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Aladdin Gündüz, Adıyaman Merkeze bağlı Zey Köyü Ortaokulunun

İstanbul Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Aladdin Gündüz, Adıyaman Merkeze bağlı Zey Köyü Ortaokulunun 85 öğrencisine kırtasiye malzemesi ve kitap hediye ederek Yiğit Ali Çavuş Anadolu Lisesi kütüphanesine de 1500 Adet kitap bağışın da bulundu.

 

 

Eğitime her zaman önem verdiklerini belirten Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Aladdin Gündüz, “Adıyaman’da yaşamasak da bizler memleket sevdalısı eğitimciler olarak doğduğumuz yerlere karşı olan sorumluluklarımızla her zaman eğitime destek veriyoruz” dedi.

 

Gönülden Gönüle Kardeş okul projesinin 9.’nu Adıyaman’a gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Gündüz; “İstanbul Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine Doğu’da bir köy okuluna yardım etmek ister misiniz diye sorduğumda herkesin gözleri parladı ve tek ses olarak evet cevabı aldım. Böylece Batıdan, Doğuya memleketimizde kırtasiye ve kitap ihtiyacı olan köy okullarına hep birlikte topladığımız yardımları ulaştırdık.

 

Adıyaman il milli eğitim müdürü Ramazan Açı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, yapacağımız yardım konusunda bilgiler verdik. Milli eğitim müdürü ziyaretimiz sonrası, Şube Müdürümüz Nazım Yurdagül, okul müdürümüz Alaeddin Gündüz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü danışman öğretmenlerimiz Suna Özcan Kuru ve Yasemin Sezgin Alagöz, Kütüphanecilik kulübü danışman öğretmeni Adem Gişi, Gezi Kulübü danışman öğretmeni Mahmut Öğüt ve öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz ziyarette Zey İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri için hazırladığımız okul çantası, eşofman takımı, spor ayakkabısı, tişört, atkı, bere ve çoraptan oluşan hediye paketlerini öğrencilere sunduk.

 

Ardından okul öğrencileri ile sokak oyunları oynadık. Adıyaman’ın tarihi ve kültürel mirasını tanımak için şehir turu gerçekleştirdik. Ayrıca Kütüphanecilik kulübümüzün çalışmaları kapsamında Adıyaman Yiğit Ali Çavuş Anadolu Lisesi kütüphanesi ve Zey İlkokulu ve Ortaokulu Kütüphanesi için okulumuz öğrenci, öğretmen ve velilerinin katkısı ile gerçekleştirilen kitap toplama kampanyasında toplanan 1500 kitap okula ulaştırtılmış oldu. Böylece öğrencilerimiz, doğuda bir okula yardım edip orada eğitim gören çocuklara destek oldukları için büyük bir mutluluk yaşadı. Bizlere maddi ve manevi destek olan tüm öğrencilerimize, velilerine teşekkür ederim” dedi.

 

Yapılan anlamlı yardımların kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, İstanbul Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Aladdin Gündüz başta olmak üzere yardım etkinliğine emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.