ADIYAMANLI SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇSİN

ADIYAMANLI SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇSİN
Adıyaman içme suyu ile ilgili olarak yapılan dedikoduları noktayı koyduk
Adıyamanlı Vatandaşlar tarafından içme sularının sağlıksız olduğu özellikle çocuklarda ishal, karın ağrısı gibi hastalıklara sebep olduğu dedikodusu üzerine haber merkezimiz olarak çalışma başlattık.


Yapılan araştırmamız sonucunda edindiğimiz bilgiye göre;


Adıyaman Belediyesi,Çevre sağlık ve Şube Müdürlüğü, içme suyunu şehrin birçok noktasından numuneler alarak analiz ediyor. Haber merkezimiz tarafından canlı olarak izlediğimiz içme suyu analiz ve sonucu ile Adıyaman'ın içme suyu temiz çıktığını kendi gözlerimiz ile gördük ve şahit olduk.

 Şehrimizde çeşmelerden akan sular temiz ve içilebilir sular. Vatandaşlarımızın çeşmelerden akan suları içmesinde bir sakınca yok dedikodulara itibar etmeyelim. Aksine çok sağlıklı ve mineral bakımından da zengin bir içme suyuna sahibiz.


SUÇU ADIYAMAN BELEDİYESİNDE DEĞİL KENDİMİZDE ARAYALIM


Adıyaman Belediyesi tarafından şehrin birçok noktasında içme suyu borularının yenilenmesi çalışmaları neticesinde vatandaşlar tarafından ortaya atılan mesnetsiz iddiaya göre içme suyuna onarım aşamasında çeşitli mikropların karıştığı ve hastalıklara sebep olduğu dedikodusu dilden dile dolaşırken haber merkezimiz tarafından iftira niteliğindeki dedikodunun asılsız olduğu ortaya çıktı.


MEYVE  VE SEBZELERE DİKKAT..


Meyveleri yıkamadan yemek, her şeyin öncesinde bazı hastalıklara neden olması dolayısı ile kesinlikle önerilmiyor. Özellikle ağaçta yetişen meyveler, gelişim süreçlerinde bazı mikrop; ve bakterilere maruz kalıyor. Ve bu maruziyet, mikrop, ve bakterilerin meyvelere nüfuz etmesine neden oluyor. Hal böyle olunca da, meyveleri yıkamadan yemenin zararları arasında ishal,bulantı,kusma,halsizlik gibi bir çok hastalıklar meydana çıkıyor.
Yorum Yaz