Adıyamanlı Vatandaşlar İdam İstiyor

Adıyamanlı Vatandaşlar İdam İstiyor
Adıyamanlı Vatandaşlar Çocuk Tacizcilerine İdam İstiyor.

Adıyaman halkı, doğum gününde evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Nasullah Çelik'i (13) öldüren Murat Ç.'nin idam edilmesini istiyor.

 

Doğum günü olan Çarşamba günü Esentepe Mahallesi'ndeki evine pasta alarak gelen ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisi Hüseyin Nasullah Çelik, öğlene doğru evden ayrıldı.

 

Ailesinin son olarak saat 11.30'da cep telefonu ile görüştüğü Hüseyin'den bir daha haber alınamadı. Tüm çabalarına rağmen Hüseyin'e ulaşamayan ailesi durumu polise bildirdi.

 

Bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek ve görgü tanıklarının ifadesine başvuran ekipler, Hüseyin'in izine rastlayamadı. Yapılan teknik takip sonucunda cep telefonu sinyaline son olarak Hasancık beldesine bağlı Serhatlı köyündeki Kınıklı Gölü yakınlarında ulaşıldı.

 

Dalgıçlar tarafından suda jandarma ekipleri ise drone ile yaptıkları aramada Hüseyin'in izine rastlanmadı.

 

-"MURAT Ç. CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN 4 AY HAPİS YATMIŞ"

 

Olayla ilgili inceleme yapan polis ekipleri, Hüseyin Nasullah Çelik'in katil zanlısının cinsel istismar suçunda 4 ay hapis yattığı belirlenen Murat Ç. olduğunu anlaşıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, Murat Ç.'nin, Mardin, Batman ve son olarak Antalya'da olduğunu tespit etti.

 

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nün bilgi vermesi üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Murat Ç.'nin cep telefonu sinyalinde şüphelinin Konyaaltı sahilinde olduğunu tespit edildi.  Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Murat Ç.'yi Konyaaltı sahilinde ayağında terlik, üzerinde kapri pantolon ve tişörtle denizi izlerken yakaladı.

 

-"MURAT Ç., HÜSEYİN'İN CESEDİNİN YERİNİ SÖYLEDİ"

 

Gözaltına alınan Murat Ç. Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifade de suçu kabullenerek Hüseyin Nasullah Çelik'in cesedini sakladığı yerin bilgisi verilmesi üzerine Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Hüseyin Nasullah Çelik'in cesedi Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla köyü yakınlarında yol kenarında bıçaklanmış halde bulundu. Savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından Çelik'in cesedi otopsi için Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Hüseyin'in cenazesi dün Yeni Mezarlık Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlıkta toprağa verildi.

 

-"MARKET VATANDAŞLARIN TEPKİSİ ÜZERİNE KAPATILDI"

 

Gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadesinde Çelik'i öldürdüğünü itiraf eden Murat Ç.'nin sahibi olduğu markete gelen kalabalık, önce attıkları taşlarla iş yerinin camlarını kırdı, ardından da içerideki eşyaları sokağa attı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet polisi, öfkeli kalabalığı güçlükle sakinleştirirken çıkan arbede de bir polis başında aldığı darbeyle yaralandı.

 

Yaralı polis olay yerine çağrılan sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan polisin sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

 

Markette bulunan eşyalar alış-veriş yaptığı firmalar tarafından geri alındı, Adıyaman Belediyesi Zabıta ekipleri ise içeride kalan eşyaları boşaltarak işyeri camında bulunan reklamları çıkartarak dükkanı kapattı.

 

-"YAKINLARI VE VATANDAŞLAR YOLU TRAFİĞE KAPATTI"

 

Verdiği ilk ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenilen Murat Ç., Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından Adıyaman polisine teslim edildi. Sorgulanmak üzere kente getirilen şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Sabah adliyeye sevk edileceği haberi üzerine yaklaşık 100 kişi Yeni Adliye yakınlarında beklemeye başladı. Burada bir süre bekleyen kalabalık daha sonra yolu trafiğe kapatarak Atatürk Bulvarı üzerinden İl Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü.

 

 Kalabalık grup bir süre tacizcilere idam şeklinde slogan attı.

 

-"ANNE SALİHA ÇELİK İDAM İSTİYOR"

 

İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelen anne Saliha Çelik, burada Emniyet Müdür Yardımcıları ile bir süre görüşerek, Murat Ç.'nin kendilerine verilmesini istedi. Emniyet çıkışında gazetecilere açıklama yapan anne Çelik, idam isteyerek kısasa kısas yapılmasını yada annelerin eline verilmesini istedi.

 

Fenalaşan anne Çelik, burada yakınları tarafından sakinleştirilerek eve götürüldü.

 

-"MURAT Ç.'NİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ"

 

Murat Ç.'nin sosyal medya üzerinde geçtiğimiz günlerde 'çocuklara kalkan eller kırılsın tepki gösteren 2-3 yürekli insan paylaşsın' şeklindeki paylaşımı ise dikkat çekti.

Yorum Yaz