Adıyamanlıların Tesbih Merakı

Adıyamanlıların Tesbih Merakı
Adıyaman'da hemen hemen herkesin merak sardığı tesbihler, vatandaşların merakı yüzünden altın fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Ateş, Damla, sıkma, toz, hakik ve kehribar çeşitlerinin olduğu tesbihlere Adıyaman'da  insanlar aşırı merak sarmış durumda.Guatır, Sarılık ve akciğer gibi hastalıklara da iyi geldiği söylenen bazı çeşit tesbihleri insanlar boş zamanlarında çekerek stres atıyor.

Tesbih satıcıları "Tesbih fiyatları altın fiyatlarını geçti. Daha önce bir gram altın bir gram kehribardı. Bugün bir gram kehribar üç gram altına eş değerdedir. Tesbih fiyatlarının, kehribar fiyatlarının artış sebebi kolleksiyonerlerin vede hepatit, guatır yani sarılık, guatır, akciğer hastalıklarına çok iyi geldiği bilindiği için dedi.

Tesbih Meraklıısı olan bir Vatandaş  ise "Elli yıldan beri tesbih çekiyorum. Boş zamanlarımızda çekiyoruz stresimizi atıyoruz bununla  Adıyaman'da çok  kişide tesbih merakı var. Bizler özellikle daha pahaalı ve daha güzel tesbihleri tercih ediyoruz. Tesbih çekmeksek kendimizde bir eksiklik hissediyoruz dedi.

BHA

Yorum Yaz