Ağır Tonajlı Araçlar Yolları Tahrip Ediyor

Ağır Tonajlı Araçlar Yolları Tahrip Ediyor
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün tonaj uygulamasını ihlal eden kamyonlar yolları tahrip ediyorlar.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün tonaj uygulamasını ihlal eden kamyonlar yolları tahrip ediyorlar.


Vatandaşların daha rahat bir şekilde ulaşım yapabilmesi için her yıl milyonlarca lira harcanan karayolları bazı kamyon sürücülerinin dikkatsiz davranışları yüzünden bozulmaya yüz tutuyor.


"Bu yolları denetleyen bir yetkili yok mu?"


Atatürk Bulvarı güzergahını kullanan kamyon sürücülerinin yollara zarar verdiğini söyleyen vatandaşlar, "Aşırı yük taşıyan araçlar yollara zarar veriyor. Mermer ve krom taşıyan kamyonların aşırı yüklenmesi yolun devamlı bozulmasına neden oluyor. Bu durumun bir an önce önlenmesi, araçlara tonaj denetimi yapılması gerekiyor. Firmaların ağır tonajlı araçlarının geçtiği güzergahlarda asfalt ve yollar bozulduğu gibi bir çok yerde çökmeler meydana geliyor. Bu yıl dahi yapılan yollarımızın hali içler acısı. Yollarımız 1 yılını doldurmadan ağır tonajlı araçların yüzünden delik deşik oldu. Bu yolları denetleyen bir yetkili yok mu? Bu yollar daha bir yılını doldurmadan bozuldu. Milyarlar boşa gitti. Bunun hesabını kim verecek" diyerek sitem ettiler.


"Bu araçların şehir merkezinden geçmeyip çevre yolundan geçmesi gerekirken, şehir merkezinden geçmeleri hiç doğru değil"


"Yollarda bulunan çukurlar nedeniyle sürücüler araçlarına hasar veren yolların düzeltilmesini istiyorlar" diyerek tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "Bu sorunumuz bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Harcanan paralara yazık, yetkililerimizden ricamız bu duruma kayıtsız kalmasınlar. Ağır tonajlı kamyonların şehir merkezinden geçmesi hem yolları çökertiyor, hem trafiği alt üst ediyor. Her biri 45-50 tonluk ağır tonajlı araçlar alt yapıya da zarar veriyor. Bu araçların şehir merkezinden geçmeyip çevre yolundan geçmesi gerekirken, şehir merkezinden geçmeleri hiç doğru değil. Yollarımız ağır tonajlı araçlar nedeni ile bozuluyor. Yasak kararına rağmen araçlar bu alana giriyor. Yolumuzu kullanan ağır tonajlı araçlar asfaltı bu hale getirdi. Aslında çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Her şey ortada ve görünen köy kılavuz istemiyor. Bu yol güzergahını kullanan sürücüleri araçlarının tabanının yere değmesi sonucu sıkıntı yaşıyorlar. Araçları sürekli bozuluyor" şeklinde konuştu.

BHA


Yorum Yaz