Atatürke Vefa Valizi Adıyamandan yola çıktı

Atatürke Vefa Valizi Adıyamandan yola çıktı
Adıyaman Malazgirt İlkokulunun, Atatürke Vefa Valizi projesi kapsamında hazırladığı Atatürk tablosu valize konularak Ankaraya gönderildi.Ankaranın Yenim
Adıyaman Malazgirt İlkokulunun, Atatürke Vefa Valizi projesi kapsamında hazırladığı Atatürk tablosu valize konularak Ankaraya gönderildi.
Ankaranın Yenimahalle ilçesindeki Dr. Ufuk Ege Anaokulu, çocuklara Atatürk sevgisini aşılamak için başlattıkları proje kapsamında hazırladıkları Atatürke Vefa Valizleri Türkiyenin 81 ilindeki yaklaşık 270 okula gönderildi. Binlerce öğrenciyle buluşan yaklaşık 10 adet valizin bir tanesi Adıyaman Malazgirt İlkokuluna ulaştı. İl il okullarda dolaşarak Adıyamana ulaşan Atatürke Vefa Valizine Malazgirt İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 3 boyutlu Atatürk portresi yapılarak yerleştirildi. Valiz daha sonra Ankaraya gönderildi. Valizlerin yolculuğu 18-20 Mart arasında Ankarada 81 İlden Atatürke Vefa Sergisi ile sona erecek.
Atatürke olan sevgilerini göstermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğrenciler, Atatürke vefa valizimizin içerisinde yaptığımız eserler var. Atatürke karşı beslediğimiz yazıların yer aldığı mektuplar ve eserler var. Atatürke karşı sevgimizden dolayı bizlerde 3 boyutlu bir görsel yaptık ve valize koyduk. Böyle bir çalışmada yer aldığımız için oldukça mutluyuz dedi.
Adıyaman Malazgirt Okul Müdürü Hanifi Yıldırım ise konuşmasında, Atatürke vefa projesi valizi Adıyaman ilimize, okulumuza ulaştı. Bizler öğrencilerimizle birlikte Atatürkümüze karşı vefamızı göstermek üzere etkinlikler yaptık. Bu etkinliklerimizi de valizimize koyup son nokta olan okulumuzdan Ankaraya göndereceğiz. Tabi bu öğrencilerimiz arasında birlik, beraberlik ve hareket etmeyi de öğreten bir projeydi. Bu anlamda Adıyamandaki okulumuz seçildiği için kendimizi şanslı hissediyoruz. Öğrencilerimiz güzel bir etkinlik yaptılar inşallah güzel sonuçlar elde ederiz diye konuştu.