ATSO Başkanı Uslu: Terör Bölgenin Kaderi Olmamalı

ATSO Başkanı Uslu: Terör Bölgenin Kaderi Olmamalı
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, "Bölge terörden arındırılmadan yatırımcının bu bölgeye gelmesi sıkıntılı olacaktır" dedi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, "Bölge terörden arındırılmadan yatırımcının bu bölgeye gelmesi sıkıntılı olacaktır" dedi.


Uslu, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi"ne ilişkin yaptığı açıklamada, bölgenin yıllarca işsizlik, terör ve göçle anıldığını, bu sorunların çözümü için yatırımın şart olduğunu belirtti.


Yeni teşvik yasasının en iyi tarafının uzun vadeli oluşu olduğunu söyleyen Başkan Uslu; "Bölgemizde gündemin sık sık değişmesi maalesef teşvik yasasını ertelemişti. Sayın Başbakan Diyarbakır'daki toplantısında söylem olarak kamuoyuna duyurdu. 22 ili kapsayan bu teşvik yasası kendi içinde 2-3-4-5 merkez halinde derecelendirilecek mi onu bilemiyoruz ama şu kadarını söyleyebiliriz. Biraz daha kapsamlı gibi gözüküyor. En iyi tarafı uzun vadeli oluşu. Diğer iyi yönü ise yatırımcının isteğine göre teşvikten yararlanması. Tabi yine teşvikle ilgili binaların devlet tarafından yapılacak olması da avantajdır. Stratejik yatırımlarda devletin alım garantisi gibi hususları içermesi çok çok faydalıdır. Özellikle bu bölgede uygulanması gereken bir teşvik yasası idi. Bu bölge terörden mağduriyet yaşayan bakir bir bölge. Aradaki farkın kaldırılması özellikle bu bölgeye yatırımcının gelmesi noktasında son derece yararlı olacak. Burada önemli bir nokta var. Ayağı yere basan teşvik yasası. Uzun vadeli oluşu yatırımcıyı cezbedecektir diye düşünüyorum. Ancak altını çizerek söylemem gereken önemli bir husus var. Bölge terörden arındırılmadan yatırımcının bu bölgeye gelmesi sıkıntılı olacaktır"


"YATIRIMCI GÜVEN İSTER"


Yatırımcının önceliğinin güven olduğunun altını çizen Başkan Uslu; "Önce biz yatırım yapılacak alanlara güven sağlamalıyız. Yani güveni sağlamadan yatırımcıyı bir yere çekemeyiz. Çünkü insanlar yatırım yapacağı zaman parasıyla kendisine sıkıntı yaratmış oluyor. Ama önce bölgenin tamamen terörden arındırılmış olması lazım. İnsanların özgüveniyle gidip bölgeye yatırım yaparak hem işsizliği azaltması noktasında hem de bölgede yer altı ve yer üstü kaynakların gün yüzüne çıkması noktasında son derece yararlı olacaktır. O açıdan önümüzdeki süreçte Türkiye'yi iyi günler bekliyor diye düşünüyorum. Türkiye son yıllarda bölgesinde en çok sıkıntı yaşayan bir ülke. Temenni ediyoruz ki bu kadar sıkıntı yaşamanın rövanşını en kısa zamanda alacağız. Güneyimizde Suriye olayları, doğumuzda Irak olayları gibi bütün bu içimizdeki hadiselerle birlikte en son 15 Temmuz darbe girişiminin ülke üzerindeki etkileri bütün bunlar tabi ülke üzerinde kara bulut olarak geziyordu. İnanıyoruz ki artık iyimser bir tablo çizilmeye başlandı. Bu işin üstesinden gelerek insanlarımızın yatırıma yönelmesi noktasında önü açılır. Ben hep şunu söyledim. Ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynaklarını dinamiklerimizle buluşturduğumuz zaman Türkiye'nin önünü hiç kimse tutamayacaktır"

Haber ; BÜLENT KARACA

Yorum Yaz