Bana Dokunmayın Oruçluyum Diyenlere Örnek Olsun

Bana Dokunmayın Oruçluyum Diyenlere Örnek Olsun
Adıyaman'da Termometreler 40 dereceyi gösterirken, kavurucu sıcağın altında çalışan inşaat işçileri zor anlar yaşadı.
Adıyaman'da Termometreler 40 dereceyi gösterirken, kavurucu sıcağın altında çalışan inşaat işçileri zor anlar yaşadı.Adıyaman'da  kavurucu sıcaklar yeniden etkisini göstermeye başladı.


Kavurucu sıcağın altında ekmek parası peşinde koşanlar ise zor anlar yaşadı.İlin dört  bir yanında gerçekleşen inşaat çalışmaları sıcaktan bunalınca serinlemek için farklı yöntemlere başvuruyor.Özellikle sıcak havalardan etkilenmemek veya susamamak için başlarına ıslak bez bağlayarak serinlemeye çalışıyorlar.

 

Sıcak Havada Çalışan İnşaat İşçileri , "Ekmek paramızı kazanmak için mecburen çalışmak zorunda kalıyoruz. Havaların sıcak olmasında dolayı bazen üstümüze su dökerek bazen de çalışmalarımıza kısa ara vererek sıcaktan korunmaya çalışıyoruz.


Bizim işimizde yaz aylarında daha yoğun oluyor. Sıcaklarda çalışmak kolay değil ama evimize ekmek götürmek için çalışmak zorundayız. Gün boyu sıcak havada çalıştığımız için eve gittiğimizde baş ağrısından duramıyoruz. Ama yinede orucumuzu bırakmıyor ve tutmaya devam ediyoruz sözlerini ifade etiller."

BHA

Yorum Yaz