Başhekim Kılıç 2023 yılını değerlendirdi

Başhekim Kılıç 2023 yılını değerlendirdi
Adıyaman Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç ve yönetim ekibi, 2023 yılında Kahta Devlet Hastanesinde sunulan sağlık hizmetleri v
Adıyaman Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç ve yönetim ekibi, 2023 yılında Kahta Devlet Hastanesinde sunulan sağlık hizmetleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kahta Devlet Hastanesinde gazeteciler ile bir araya gelen Başhekim Kılıç, hastanenin 2023 yılı performansını değerlendirirken, öte yandan da hastanenin mevcut genel durumu, gelişim alanları, hasta güvenliği ve memnuniyeti gibi kritik konularda yapılan çalışmalara dikkat çekti.
Başhekim Kılıç, Kahta Devlet Hastanesinde 2023 yılında toplam 851 bin 927 hastaya hizmet verildiğini açıkladı.
Yönetim, idari kadro ve tüm sağlık çalışanları olarak yoğun bir çalışma temposuyla hastanenin her geçen gün çok daha iyi bir konuma geldiğini belirten Başhekim Kılıç, İdari kadromuz ve tüm sağlık personelimizle birlikte koordineli çalışarak hasta sayısı ve verilere istinaden ihtiyaca uygun takviyelerimiz yapılıyor. Bu anlamda hastanemiz yoğun bir çalışma temposuyla her geçen gün çok daha iyi bir konuma geliyor.
Geçen yıl hastanemizin acil servisine yapılan başvuru sayısı 388 bin 104, yatan hasta sayımız 14 bin 206, yatılan gün sayımız ise yaklaşık 27 bin civarındadır. Ameliyat sayımız günübirlikler dahil olmak üzere 27 bin 786 olarak kayıtlara geçildi. Evde sağlık birimimiz, merkez ve köylerdeki hastalarımızda dahil olmak üzere 4 bin 974 ziyaret gerçekleştirdi. Göreve geldikten hemen sonra hastanemizde Çocuk Acil Polikliniği ve Çocuk Gözlem Alanı oluşturuldu. Hastanemizin acil servis ekranlarından nöbetçi eczane bilgilerini takip etme kolaylığı sağlandı. Hastanemizin acil girişindeki bozuk zemin, Adıyaman Belediyesi iş birliği ile asfalt yapılarak hastanemizin büyük sorunlarından biri daha çözülmüş oldu. Hastalarımızın konfor ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedefleyerek hastanemizdeki teknik ekip ve donanımlarını arttırmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda hastanemizde 12 yıl aradan sonra modern FAKO cihazlarıyla tekrar katarakt ameliyatları yapılmaya başlandı.
Hastanemize 5i uzman, 25i pratisyen olmak üzere 30 hekim kadrosu açılarak hekim kadrosu güçlendirildi. Hastanemizde, yatağa bağımlı hastalarımızın bası(yatak) yaraları, şeker hastalarının diyabetik ayak yarası tedavisi amacıyla profesyonel Kronik Yara Bakım Ekibi kuruldu ve aynı ekip evde sağlık hastalarına da hizmet vermeye başladı. Hastanemizde uzun süredir ara verilen Endoskopi ve Kolonoskopi Ünitesi yeniden hizmet vermeye başladı. Vatandaşlarımızın heyet raporu alabilmek için sağlık kurulu randevularını hastaneye gelmeden MHRS/Alo182 üzerinden kolaylıkla alabileceği şekilde sistem düzenlendi. Uzun zamandır kapalı olan hastane kantinimiz hastanemizin yoğun uğraşları sonucu Kâhta Kaymakamlığının destekleriyle tekrar açıldı. Kahta Devlet Hastanesi ve Kızılayın birlikte yürüttüğü kan bağış kampanyası yapıldı. Bu kampanyada 198 ünite kan bağışlandı. Hastanemize modern ve tam donanımlı yeni bir EKO cihazı kazandırıp kardiyoloji poliklinik sayısını 2ye çıkardık.
Kâhta Devlet Hastanesinin 2010 yılından bu yana olumsuz iklim şartlarından ve depremden etkilenen dış cephe ve çatısı yenilenerek yeni ve modern görünüme kavuştu. Hastanemizin ev sahipliği yaptığı, Kâhtada ilk kez gerçekleştirilen ve 3 gün süren Yeni Doğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi gerçekleştirildi. Yarıyıl tatilinde Sünnet Şöleni kapsamında 150 çocuk ücretsiz sünnet edildi.
Hastalarımızdaki memnuniyetin verdiği motivasyon ile daha kaliteli sağlık hizmeti sunmanın azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. Tabi tüm bu hizmetlerin gerçekleşmesinde Sağlık Bakanlığımızın, vekillerimizin, kaymakamlığımızın ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün de büyük emekleri var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi
Başhekim Kılıç, hastaneye gelen bölge insanına daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için 2024 yılında da aynı tempo ile özverili bir şekilde tüm ekibi ile birlikte çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.