Başkan Adayı Özalp; Adıyaman’ı Yenilemeyeceğiz, Yeniden Yapılandıracağız

Başkan Adayı Özalp; Adıyaman’ı Yenilemeyeceğiz, Yeniden Yapılandıracağız
Başkan Adayı Özalp; Adıyaman’ı Yenilemeyeceğiz, Yeniden Yapılandıracağız Memleket partisi Adıyaman belediye başkan adayı profesör doktor Ahmet Özalp adaylığı ve projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Adayı Özalp; Adıyaman’ı Yenilemeyeceğiz, Yeniden Yapılandıracağız

Memleket partisi Adıyaman belediye başkan adayı profesör doktor Ahmet Özalp adaylığı ve projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Özalp, Adıyaman’ı yenilemek ile yetinmeyeceklerini, yeniden yapılandıracaklarını söyledi. Kentsel Dönüşüm Yasası’nın buna izin verdiğini  ve yetkilerin bütünlüklü bir imar planı yapmak için kullanılması gerektiğini belirtti. Prof  Özalp, Adıyaman Kalesi’nin yamacında  Ulu Cami, Eskisaray, Musalla Cami, Mor Petrus Kilisesi, Müze ve Cumhurlyet İlkokulu bulunan bölgenin Avrupa’daki old town (eski meydan/şehir) gibi tarihi kent meydanı yapılmasını kamuoyunda tartışalım dedi. Tarihi yapıların görünür kılındığı, yaya bölgesinin ağırlıkta olduğu, bisiklet yolunun, engelli güzergahının yer aldığı, yeraltı otoparkında sahip  bir meydan projesi olduğunu söyledi.

 

Memleket Partisi’nin 3A(Akil, Ahlak, Adalet), 3D(Demokratik, Denetlenen, Dürüst), 3E(Engelsiz. Eşitlikçi, Erişilebilir) belediyecilik ilkelerinden söz eden Özalp, geliri olmayan ya da düşük olan hemşehrilerimiz için “Memleket  Kart” çıkaracaklarını, bu kartla “Memleket Market”lerden belirlenen limitlerde ücretsiz ya da indirimli alış veriş yapabileceklerini dile getirdi. “Memleket Evi” ile genç,  kadın, yaşlı ve özel gereksinimli bireylerin barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanacağını, “Memleket Atölyeleri”nde gençlere dijital ve finansal okur yazarlık başta olmak üzere mesleki beceri eğitimleri vereceklerini açıkladı.