Başkan Aydın; Yunanistan ve GKRY Heyetine Gereken Cevabı Verdi

Başkan Aydın; Yunanistan ve GKRY Heyetine  Gereken Cevabı Verdi
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "AB genişleme sürecinde dürüst davranmıyor, AB'nin her ülkeye eşit ve adil davranması gerekiyor.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "AB genişleme sürecinde dürüst davranmıyor, AB'nin her ülkeye eşit ve adil davranması gerekiyor.
 
Çekya'nın başkenti Prag’ta düzenlenen Ortak Dış ve Güvenlik Politikaları ile Ortak Güvenlik ve Savunma Politikaları konulu Parlamentolar arası Konferans’a Türkiye’yi temsilen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın katıldı. 

AB'ye katılım konusunda Türkiye'ye yönelik çifte standarda dikkati çeken MSK BaşkanI Aydın, AB’nin genişleme sürecinde dürüst davranmadığını ifade ederek ”AB genişlemek istiyorsa neye göre, kime, hangi kriterleri baz alarak genişlemek istediğine öncelikle karar vermesi gerekiyor, 2005 yılından bugüne kadar Ülkemiz AB ile müzakereleri yürütüyor, bir başka ülkelere gösterilen kolaylıklar Türkiye'ye de sağlanmalı, AB bu konuda resmen samimiyet testinden geçiyor, umarım bu süreci adil bir şekilde yürütürler” dedi. 

AB’nin Türkiye’yi oyalamak için öne süreceği argümanlar kalmadı Türkiye açısından bu durumun önem taşıdığını kaydeden Başkan Aydın, “Çünkü bugüne kadar Türkiye’nin üyeliği için öne sürülen AB genişlemesi durdu. AB Türkiye gibi bir ülkeyi içine alamaz" gibi savlar geçersiz hale geldi. Değişen Avrupa mimarisinde kuşkusuz ki Türkiye’nin de önemli bir yeri olacaktır. Türkiye’nin AB başta olmak üzere tüm Avrupa kurumlarında karar alma hakkına sahip olması büyük önem taşıyor.
 
“Ortak Dış ve Güvenlik Politikaları ile Ortak Güvenlik ve Savunma Politikaları” konulu Parlamentolar arası toplantıda Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Vekillerinin Türkiye aleyhindeki haksız beyanlarına karşı Başkan Aydın tarihi bir konuşma yaparak sert bir şekilde cevap verdi. 
 
Ukrayna’ya siyasi destek ve yeniden yapılanma biçimleri hususunda, Türkiye heyeti olarak tezlerini ifade eden Başkan Aydın, dezenformasyon ve hibrit tehditler ile siber savunma konusunda ülkemizin görüşlerini Parlamentolar arası konferansta net bir şekilde ifade etti.

Yorum Yaz