Başkan Dişkaya'dan Siyasilere Çağrı

Başkan Dişkaya'dan Siyasilere Çağrı
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya, Adıyaman'ın şah damarı TPAO'dır onu sakın kesmeyin beyler diyerek seslenişte bulundu.
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya, Adıyaman'ın şah damarı TPAO'dır onu sakın kesmeyin beyler diyerek seslenişte bulundu.


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;


Adıyaman'ın başta fahri hemşerimiz ve gönül dostum Besim Şişman beye Adıyaman Milletvekillerimize Sayın Valimize, Belediye Başkanlarımıza tüm Siyasilere ve tüm kamuoyuna çağrımızdır.


Adıyaman Tarihi boyunca her zaman ülkeye örnek olmuş milli ve manevi duruşunu bozmamış tüm yıkıcı bölücü unsurlara sırtını dönmüş bir il Yeni yatırımlar alalım derken eldeki "Türkiye Petrolleri" tehlikedeymiş duydum.


Türkiye petrolleri altın yumurtlayan tavuktur. Bu tavuğu kim keserse inanın milli bir ihanet olur hele, hele Adıyaman'ın elinde kalan tek derli toplu yapıdır Adıyaman'a pozitif ayırım sağlanmalıdır ve TPAO daha da büyümelidir. Ekmeğe muhtaç bolca insanımız var mevcutta daha da bunların sayısın artırmamak lazımdır.


Besim Bey'i bilirim Adıyaman'a bunu yapmaz yapmamalıdır hele, hele milli duruşunu bilirim ya doğruyu hakkı yapar yâda istifa eder gider bolca halı sahada top oynar. Kendilerinden beklentim ve inancım budur.


Başkan Dişkaya, Siyasilere Çağrıda Bulundu


Ahmet Aydın Bey kocaman meclisin yöneten başkan vekilidir. Adıyaman TPAO zararına razı olmaz buna izin vermez gerekli adımları atacaklardır.


Adnan Boynukara beyi tanır bilirim kellesini ortaya kor iline bu zararı vermez verdirmez. Milli duruşu noktasında tehlikelere göğsünü siper eder. Petrolun dağıtılmasına Adıyaman'ın elinden uçup gitmesine rıza göstermez.


Sayın Salih Fırat Bey bu konuda bu toprakların sahipsizlerine sahiplik etmek üzere Ankara'dadır sanırım sosyal demokrat damarı da kabaracak ve bu işe asla amin demeyecektir.


Sayın İbrahim Halil Fırat Bey çiçeği burnunda vekilimizin bu konuda birazda beklenenin üstünde kısmen de delice bir tavırla bu Petrolun dağıtılma sürecinin karşısında sesini yükseltmesini buradan duymamızı umut ederim. Aksı halde orda olmaları anlamını kaybeder.


Belediye başkanlarımız iktidar muhalefet sivil toplum kurumu kanaat Önderleri bugün sesinizi yapıcı anlamda TPAO Adıyaman'da darmadağın edilmesini değil daha da istihdam sağlayacak hale getirilmesini bağırmayacaklarsa o koltukların hakkını veremiyorlar demektir.


Zaman birlik zamanıdır zaman aklın ön planda tutularak bu milli atardamarımız olan şah damarımız olan TPAO elden çıkarılmasına izin verilmemesi zamanıdır.


Devletler petrol için on bin km öteden gelip savaşlar çıkarırken eğer bizimkiler TPAO'yı o veya bu gerekçeyle elden çıkarmaya çalışırlarsa adı ne olursa olsun küçültür böler yok ederlerse bu millet bunu asla affetmez. Ahirette cabası ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz