Başkan Günay; 8 Mart Cenneti Ayakları Altında Taşıyan Kadınlarımızın Günüdür

Başkan Günay; 8 Mart Cenneti Ayakları Altında Taşıyan Kadınlarımızın Günüdür

Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği yönetim kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Protokol üyeleri ve eşleri, toplantı gerçekleştirdi.

 

Gerçekleştirilen programa;  Adıyaman Vali yardımcısı Abdülhamit Karaca, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın eşi, Adıyaman Alay Komutanı Bilgehan Güzelyurt'un eşi , Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İlçe Başkanı Av. Mustafa Alkayış ve Kadın Kolları Başkanı Av. Saliha Diler katıldı.

 

Programdan konuşan Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay;  8 Mart, bizi biz eden ailelerimizin ve toplumumuzun temel taşı, varlıkları, fedakârlıkları, kahramanlıkları ve duyarlılığı temsil eden sonsuz sevgi ve merhamet timsali Erzurumlu Kara Fatmaların, Nene Hatunların, kurtuluşu omuzlayan cenneti ayakları altında taşıyan kadınlarımızın günüdür.

 

Kadınlarımız hayatımızın her anında ve alanında yer alan bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımızın hakkını asla ödeyemeyiz.

 

Toplumumuzun yapısını şekillendirip güçlendiren, özverinin, asaletin ve sevginin kaynağı olan kadınlarımız bugün eğitimden - ekonomiye, bilimden -  hukuka, sanattan - siyasete ve spor gibi birçok alanda ailesi, ülkesi ve milleti için büyük bir gayret ve fedakârlıkla önemli başarılara imza atarak her türlü takdiri hak etmektedirler.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözüne vurgu yaparak, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddet yaşam hakkı, güvenliği, onuru, özgürlüğünü insanlık ve bedensel bütünlük hakkını korumak bir insanlık görevidir dedi.

 

‘‘ REMZİYE KARDEŞİMİZİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİK’’

 

Daha geçen aylarda yaşanan ve kapanamayan bir acımız varken daha dün Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan 4 çocuk annesi Remziye Yücel kardeşimiz sabah işe gitmek için evden çıktığı esnada, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülmesi hepimizi derinden yaraladı. Aynı acıyı, hepimiz yüreklerimizde hissettik. Her işlenen cinayetin son olmasını diliyoruz. Bizler de kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz.

 

Başta şehit ve gazilerimizin eş ve anneleri olmak üzere, dünyamızı sevgi ve şefkatle dolduran tüm fedakâr annelerimizin, kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım dedi.

Yorum Yaz