Başkan İşeri, İsrail´in insani yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınadı

Başkan İşeri, İsrail´in insani yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınadı
Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, İsrail´in insani yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınadı.İsrail´
Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, İsrail´in insani yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınadı.
İsrail´in, hastaneleri, kadınları, çocukları, masum sivilleri ve insani yardım konvoyuna yönelik tutumunun tüm insani değerlerden yoksun olduğunun bir kanıtı olduğunu belirten Başkan Mustafa İşeri, bunun bir savaş değil katliam olduğunu söyledi.
Başkan İşeri, "İsrail´in, Gazze´deki sivil insanların yaşamına kastedecek kadar gözü dönüp hastane ve insani yardım konvoyuna saldıracak kadar insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Gazze´ye adeta ölüm yağıyor. İsrail tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına devam ediyor. Bir ayı geride bırakan Gazze saldırılarında hastaneler, yerleşim yerleri, camiler, okullar ve kiliseleri bombalıyorlar. Geride 4 bin 237´si çocuk, 2 bin 719´u kadın, 631´i yaşlı olmak üzere 10 bin 328 kişi hayatını kaybetti, en az 25 bin kişi yaralandı. 1 milyon 600 binden fazla Filistinli de yerinden oldu. İsrail´in Gazze´ye hava saldırıları da artarak şiddetleniyor. Bölgede elektrik, iletişim ve internet hizmetleri ise tamamen çökmüş durumda. İsrail, bu saldırılarda savaş suçları işlerken dünyada kimsenin sesi çıkmıyor. İsrailli Bakan, `Gazze´ye nükleer bomba atılması da ihtimaller arasında´ diyor. İnsanlık neyi bekliyor. İsrail´in, hastaneleri, kadınları, çocukları, masum sivilleri ve insani yardım konvoyuna yönelik tutumları, tüm insani değerlerden yoksun olduğunun bir kanıtıdır. Bu bir savaş değil katliamdır. Son 23 yılda İsrail´in saldırılarında, 93 medya mensubu gazeteci hayatını kaybetti. İsrail´in, uluslararası hukuk önünde hesap vermesi kaçınılmazdır. Sivil insanların yaşam hakkına kastedecek kadar gözü dönüp hastane ve yardım konvoylarına saldıracak kadar alçalan İsrail´i şiddetle kınıyoruz. Bizler Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak saldırılarda hayatını kaybeden bütün Filistinli kardeşlerimize Allah´tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ümidimiz, en kısa zamanda sivillere yapılan insanlık dışı bombalamalara karşı dünyadaki devletlerin ve insanlığın sessiz kalmamasıdır" şeklinde konuştu.