Başkan Kılınç; Bizim Derdimizde, Sevdamızda ADIYAMAN

Başkan Kılınç; Bizim Derdimizde, Sevdamızda ADIYAMAN
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç göreve geldiğimiz günden bu yana ne sözler verdiysek hepsini tek tek yerine getirerek şehrin dört bir yanını şantiyeye çevirdik. Uzun yıllardır el değmeyen mahallelerimize girdik, çivi dahi çakılmayan sokaklar
Başkan Kılınç; Bizim Derdimizde, Sevdamızda ADIYAMAN

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç göreve geldiğimiz günden bu yana ne sözler verdiysek hepsini tek tek yerine getirerek şehrin dört bir yanını şantiyeye çevirdik. Uzun yıllardır el değmeyen mahallelerimize girdik, çivi dahi çakılmayan sokaklarımızda çalışma başlattık.


 
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç; Bizim derdimiz de sevdamız da Adıyaman diyerek başladık bu işe. Çok şükür göreve geldiğimizden bu yana yapılması gerek ne kadar hizmet varsa fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Biz göreve gelmeden önce vatandaşlarımıza söz verdik. Daha modern ve daha refah bir şehir inşa edeceğiz diye, hamdolsun bu sözümüzde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz.

 

HALKIMIZIN NEFES ALABİLECEĞİ ALANLAR OLUŞTURUYORUZ

 

Adıyaman için en büyük projelerimizden bir tanesi de şehrimizin bir meydanının olmasıydı.

 

Bunun için hızlı bir çalışma başlattık. Adıyaman Valiliğinin eski binasının yerini meydan yapmaya karar verdik ve çalışmalarımıza başladık. Arsa alanı 12 bin 154 metrekare, proje alanı 24 bin 280 metrekare olan projede, 740 araçlık iki katlı yer altı kapalı otopark, bin 240 kişilik cami, 250 metrekarelik alan kitap kafe kütüphane, kuru havuzlar ve yeşil alanın olacak, ilimizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi olan otoparkın da içinde olacağı proje kapsamında 13 dönümün yaklaşık 11 buçuk dönümü sadece meydan olarak halkımızın hizmetine sunulacak. Halkımızın nefes alacağı bir alan olarak tasarlanan meydanda hem dini, hem de milli bayramlarımız en güzel şekilde kutlanabilecek, çeşitli etkinlikler ve mitingler düzenlenebilecek. Kısa süre içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz projemiz şimdiden halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.
 

 

BİR HAYALİMİZİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

 

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç “Seçim projelerimizi açıklarken en başta ‘Millet Bahçesi’ dedik. Ve o günden bu güne Sayın Milletvekillerimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle adım adım bu rüyamızı gerçekleştirme uğraşındayız. Bu süreçte; Millet Kıraathanesi’nin temel kazısı yapıldı. 300 metreküplük su deposu ile tohum merkezinin kazıları tamamlanıp grobetonları döküldü. Yağmursuyu alt yapı imalatları devam ediyor. İhalenin Birinci kısmı olarak adlandırılan yeşil alanların bir bölümü ile 51 araç artı 6 engelli araç otoparkının arazi tesviyesi yapıldı. Ayrıca yollar ve mimari yapıların kazı/dolgu işleri devam ediyor. Yine ihalede; gölet, 4 adet çok amaçlı spor sahası, 2 adet futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 301 araç artı 34 engelli araç otoparkı, koşu, bisiklet, gezinti ve taşıyıcı promenad yolları, izleme terasları, güneşlenme terasları, manzara terasları, etkinlik çayırı, çim amfi, kule ve heyecan parkı, ses ve duyu parkı, tırmanma parkuru, su parkı, salıncak koruluğu, fiziksel aktivite parkı, fitness alanı, mesire alanları, enstalasyon alanı, tümülüs sembolizasyonu, çim tepeleri, lalezar, ses bahçesi, aromatik bahçe/üzüm bağı, renk bahçesi, rüzgar bahçesi, meyve bahçesi, koku bahçesinar bahçesi, tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi, hamak, oturma ve salıncak alanları, koruluk, piknik masaları ve gazebo gibi bir çok rekreasyon alanları mevcut. 452 dönüm arazi üzerine inşa edilen bu önemli projemizi yaklaşık 68 milyon TL’lik bir bedelle ihale edildi. DSİ ile birlikte belediyemiz de şimdiye kadar buraya 10 milyon TL’lik bir altyapı yatırımı yaptı. Bu şekliyle yaklaşık 80-90 milyon TL’ye mal olacak bu yatırımın, Adıyaman’a kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz.
 
 
ŞEHRİMİZİN ALTYAPISINI YENİLİYORUZ

 

İlimizin en büyük sorunlarından biride alt yapımızdı. Göreve geldiğimizde Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekiplerimiz in çalışmaları sonrası yıllar evvelinden yapılan ana arter altyapımızı ve mahallelerimizin altyapılarını nerdeyse tamamladık.
 
ASFALTIMIZI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

Şehrimizin temel sorunları üzerinde yoğun çalışmalar ortaya koyarak, asfalt sezonunun başlaması ile çalışmalarımıza hız verdik.

 

Kısa süre önce hizmete açtığımız Belediyemize ait asfalt plentinde ürettiğimiz asfaltları kullanarak şuan şehrin dört bir yanını şantiyeye çevirerek hemen hemen her mahallede ve her sokak ta asfalt çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kış başlamadan stabilize yada bozuk olan bir yol bırakmayacağız. "Halkımıza hak ettiği hizmetleri sunmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz.
 

Asfalt yenileme çalışmalarımızı yapılırken Hemşerilerimize göstermiş oldukları sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.
 
ULAŞIMDA SORUNSUZ BİR ADIYAMAN HEDEFLİYORUZ
 
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kavşağında başlayan battı-çıktı projesinden dolayı yoğunlaşan trafiği azaltmak ve alternatif bir yol daha oluşturmak amacıyla devam eden Şevenk Yolundaki çalışmaları yerinde inceledi.

 

Adıyaman'ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan ulaşım problemini minimuma indirmek için yoğun gayret sarf eden Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ilki geçtiğimiz yıllarda tamamlanan Farklı Seviyeli Köprülü Kavşak projesinin ikincisinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kavşağında başladığını müjdeledi.

 

Adıyaman için oldukça önemli sayılan projenin inşaat sürecinde ulaşımın aksamaması için Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen alternatif yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kılınç, hedeflerinin kısa süre içerisinde Adıyaman'da ulaşım sorununu ortadan kaldırmak olduğunu dile getirdi.
Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gece geç saatlerde Şevenk Yolu ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi bağlantı yolunda sürdürülen kazı ve dolgu çalışmasına yaptığı incelemelerde sorumlulardan bilgi alan Başkan Kılınç, "Malumunuz şehrimizin en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım. Bu sorunun önüne geçmek için şehrimizin batısı ve doğusunda yapılmasını çok istediğimiz battı-çıktı projelerimizin ilki geçtiğimiz yıllarda tamamlandı, ikincisi için de çalışmalar başladı. İnşallah belediye olarak yapacağımız çevreyolları ile birlikte ilimizin ulaşım sorununu sıfıra indirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda hem Hastane Kavşağında başlayan battı-çıktı çalışmalarından dolayı oluşabilecek aksaklıkların önüne geçmek hem de alternatif ulaşım yolları açmak amacıyla arkadaşlarımız Güney Çevreyolu'nun bir bağlantısı olan Şevenk Yolunda yaklaşık 30 araçla gece gündüz demeden çalışıyor. İnşallah 2-3 güne yolu trafiğe açıp, asfaltını da hafta sonuna kadar bitirmeyi amaçlıyoruz. Bu vesile ile Hastane Kavşağında yapımına başlanan battı-çıktı projesi için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Ahmet Aydın'a, AK Parti Adıyaman milletvekillerimize, il teşkilatımıza, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerimize, bölge müdürlüğü yetkililerimize ve belediye çalışanlarımıza halkım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

 

YOL ÇİZGİLERİNİ YENİLİYORUZ

 

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimiz, şehir merkezindeki caddelerde yol çizgilerini yenileme çalışmalarına başladı.
Kısa süre önce araç filomuza kattığımız yol çizgi aracıyla caddelerimizin çizgilerinin yenilendiğini belirterek, çalışmaların ihtiyaç duyulan tüm noktalarda gerçekleştirileceğini söyledi.
 
ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK

Her geçen gün büyüyen İlimizde çalışmalarımızı daha hızlı ve kaliteli yapmak amacıyla araç filomuzu yeni araçlarla güçlendirmeye devam ediyoruz, özellikle kış mevsiminde ciddi ihtiyaç giderecek olan 7 yeni aracı da filomuza dahil ettik, Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek adına üçü kar küreme, ikisi tuzlama ve ikisi de kamyon olmak üzere yedi yeni aracı filomuza kazandırdık. Bu araçlar demonte paröalar sayesinde sadece kış şartlarında değil, diğer mevsimlerde de ihtiyaca göre kullanılabilinecek.

 

Yine İtfaiye müdürlüğümüzün araç filosuna yeni dahil edilen arazi tipi itfaiye aracı, 4x4 ilk müdahale aracı ve deprem arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak olan sismik görüntüleme ve dinleme cihazlarımızda bünyemize kazandırarak hemşerilerimizin hizmetine sunduk.
 

 

VATANDAŞIMIZA DESTEK PROJELERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

 

Adıyaman Belediyesi olarak kendimize görev biçtiğimiz bir konu ise sosyal yardımlardır. Hatırlayacağınız üzere pandemi döneminde işyerlerini kapatan ve pandemiden etkilenen esnaflarımıza 10 milyon tl yardımda bulunduk, yine o dönemde şehrimizin taşra kesiminde yaşayan vatandaşlarımızın bakkal ve fırınlara olan borçlarını “zimem defteri” projesi ile destek verdik.
 

Belediyemiz, pandemi sürecinden dolayı ulaşmak istediği ihtiyaç sahipleri için uygulamaya koyduğu ‘Askıda Ekmek’ uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere ulaşıp, yardımcı olmak için çeşitli çalışmalara imza atan atarak, şehrin farklı noktalarındaki 7 fırında başlattığımız ‘Askıda Ekmek’ uygulaması ile her gün yüzlerce ailenin ekmek ihtiyacını karşılıyor. Belediyemizde görevli personeller tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin günlük ekmek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde bu uygulamayı daha da yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Bunun için dileyen hayırsever vatandaşlarımızdan da desteklerini kabul edeceğiz”
 

Toplumsal Gelişim Merkezimizin sistemine kayıtlı bulunan 4 bin 569 ihtiyaç sahibi vatandaşımızın ihtiyaçlarını para kullanmadan istedikleri marketlerde rahatlıkla karşılayabilmesi için hayata geçirdiğimiz 'Sosyal destek kartı' projesi çerçevesinde desteklerimiz devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi kartını teslim alan 2 bin 918 ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bir nebze olsun katkı sunmak amacıyla hesaplarına 500'er TL para yatırdık. Kartları henüz banka tarafından ulaştırılmayan bin 651 kardeşimizin de hesaplarına yatırılan bu meblağ, kartlar ellerine ulaştıktan sonra kullanılabilecek"
 
ÇÖLYAK HASTALARIMIZA FIRIN AÇTIK

 

Glüten dediğimiz ciddi bir hastalık ve yüz çocuktan birinde görülebilecek bir hastalık. Dolayısıyla glütene karşı alerjisi olan hastalarımız, bizim tükettiğimiz buğdaydan yapılmış ürünleri yiyemiyor. Adıyaman’da da 600 yakın hastamız var. Adıyaman’da bir ilki gerçekleştirerek hastalarımızın mağdur olmaması için glütensiz ekmek üretecek olan fırınımızı faaliyete geçirerek hastalarımıza hizmet vermeye başladı.

 

Yorum Yaz