Başkan Suskun Halk Tedirgin

Başkan Suskun Halk Tedirgin
Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'nun suskunluğu Adıyaman halkını tedirgin ediyor

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'nun suskunluğu Adıyaman halkını tedirgin ediyor.


ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu geçtiğimiz günlerde su sıkıntısı yaşanması muhtemel illeri sıralamış ve bu iller arasında maalesef Adıyaman'da yerini aldı.


İsterseniz Bakan Veysel Eroğlu'un  yaptığı ''O'' kritik açıklamayı kısaca bir hatırlatalım;


Kilis, Gaziantep ve Adıyaman'da su sıkıntısı yaşanmaması için tedbirler aldıklarını belirterek, "3 ilde sorun olacağını düşündük ve önlemler aldık demişti.


Bakan Eroğlu bu açıklamanın devamında sadece Gaziantep için şu sözleri sarf etti birde bunu hatırlayalım;  


Gaziantep'te de su yetiyordu. Önümüzdeki yıl bu nedenle (Suriye'den gelen mülteciler) nedeni ile belki yetmeyebilirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Yıldırım hızıyla burada 106 kilometre isale hattı ile Düzbağ'dan su getireceğiz demişti.


Bakan Eroğlu ilimiz için ne demişti birde bunu hatırlayalım; Adıyaman'da da tedbirler aldık. Evet Bakan Adıyaman için sadece tedbirler aldık dedi. Fakat nasıl bir tedbir alındığını söylemedi, ama Gaziantep, için yapılacak olan çalışmayı dile getirdi. Bakan'ın Adıyaman ile ilgili iki kelime etmesi ve susması gözleri Başkan Kutlu'ya çevirdi.


Bizlerde su konusunda tedirgin olan Adıyaman halkı adına Başkan Kutlu'ya soruyoruz;


1- Gaziantep'in su sıkıntısı sorununa 106 kilometre isale hattı ile çözüm bulundu ve çalışmalarına başlandı. Adıyaman için ne gibi çalışma yapıldı veya yapılacak?


2- Bakan tedbir alınacağını söyledi tamam ama bu tedbiri Bakanlık mı alacak ? yoksa Adıyaman Belediyesi mi alacak ? belli değil.


3- Su sıkıntısı ile ilgili alınacak tedbir belli ise yaz ayına kısa bir süre kala nasıl bir çalışma içerisindesiniz yada nasıl bir planınız var ?


4- Adıyaman'ı yaz ayında su ile ilgili nasıl bir sıkıntı bekliyor bunu açıkca anlatırmısınız?


5- Adıyaman halkı aşırı derecede su sıkıntısı çekmeme adına nasıl tedbirler almalı bu konuda vatandaşı bilinçlendirmeyi düşünüyor musunuz?


Adıyaman Kamuoyu adına Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu'da konu ile ilgili açıklama bekliyoruz. ve gelecek olan açıklamayı siz halkımız ile paylaşacağız

Yorum Yaz