Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan mazbatasını alarak göreve başladı

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan mazbatasını alarak göreve başladı
Besni Belediye Başkanlığı için partilerin itiraz süreci sonuçlanınca AK Parti Adayı Reşit Alkan, mazbatasını alarak göreve başladı.Adıyamanın Besni ilçe
Besni Belediye Başkanlığı için partilerin itiraz süreci sonuçlanınca AK Parti Adayı Reşit Alkan, mazbatasını alarak göreve başladı.
Adıyamanın Besni ilçesinde AK Parti adayı Reşit Alkan, CHPnin adayı Vakkas Acar arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Reşit Alkan, seçimi 20 oyla kazandı. CHP, ilçe seçim kurulana itiraz etti. Geçersiz oylar yeniden sayıldı. Geçersiz oylar yeniden incelendiğinde Reşit Alkan bu kez farkı 37ye çıkarttı.
CHP, ilçe seçim kurulunun ardından il seçim kuruluna itiraz etti ancak sonuç değişmeyince, YSKya itiraz etti. YSKya yapılan itiraz red edilince, Besninin yeni Belediye Başkanı Reşit Alkan oldu.
Reşit Alkan, Milletvekilleri İshak Şan, Mustafa Alkayış, İl Başkanı Emrah Bulucu ve partililerle mazbatasını alarak göreve başladı.
Başkan Reşit Alkan mazbata ile ilgili yaptığı açıklamada, Mazbatamızı aldık, Bismillah diyerek görevimize başladık. Şahsıma ve azim şehir Besniye bu duyguyu yaşatan yol arkadaşlarıma ve gönüldaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İlk günden bu yana söz verdiğimiz gibi, Besnimizi hep birlikte yeniden imar ve inşa ederek ayağa kaldıracağız. Besni İçin Gerçek Belediyecilik anlayışıyla durmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz veriyoruz dedi.
Başkan Alkan daha sonra, ilk ziyaretini depremde vefat eden şehitlerin mezarına yaparak dua etti.