Bilgisayar Bağımlılığı Boşanma Nedeni Oluyor

Bilgisayar Bağımlılığı Boşanma Nedeni Oluyor
Adıyaman Barosu avukatlarında Zuhal Sever son zamanlarda artan bilgisayar ve internet bağımlılığının eşleri boşanmaya kadar götürdüğünü ifade etti.

Adıyaman Barosu avukatlarında Zuhal Sever  son zamanlarda artan bilgisayar ve internet  bağımlılığının eşleri boşanmaya kadar götürdüğünü ifade etti.


Sever yapmış olduğu açıklamada" Bilgisayar başında çok sık vakit geçirmek yani bilgisayar bağımlılığı var yetişkinlerde. Bu ilişkileri etkiliyor. Birbirine zaman ayırmayı azaltıyor. Ekonomi zaten kötü, sosyalleşmek için bir şeyler yapmak için para gerekiyor. Evde de bilgisayarın başında kadın ya da erkek çok fazla vakit geçirince ilişkiler bozulmaya başlıyor. İlişkinin tatmin düzeyinde azalma oluyor. Başvuruların arasında bu önemli bir yer tutuyor. Birbirlerine ayıracak zamanlarını bilgisayara ayırıyorlar. Ayrıca sosyal medya üzerinden ilişkiler hızlı başlıyor. İkinci bir ilişki anlamında. Bu bir tetikleyicidir. Bunun sebeplerinden dolayı boşanmalar meydana   geliyor dedi"

 

Boşanma davalarının çoğunluğunun ekonomik sıkıntı ve Suriye'deki savaştan kaçarak gelen Suriyeli  kadınlar nedeniyle ortaya çıkan huzursuzluklardan kaynaklandığını ifade eden Sever" Suriye'deki iç savaştan kaçanlar, Adıyaman'da evlilik yaparak kendilerini güvence altına alıyor. Durum böyle olunca başta aile içerisinde ekonomik sıkıntılar çıkıyor. Ardından eşler arasında geçimsizlik yaşanması üzerine çiftler boşanmak için mahkemeye başvuruyor."

BHA

Yorum Yaz