Boyacı Çocukların Ekmek Mücadelesi

Boyacı Çocukların Ekmek Mücadelesi
Yaşıtları parklarda oynarken, Adıyaman'da kimi çocuklar ise okul harçlıklarını boyacılık yaparak çıkarıyorlar.

Yaşıtları parklarda oynarken, Adıyaman'da kimi çocuklar ise okul harçlıklarını boyacılık yaparak çıkarıyorlar. Adıyamanlı boyacı çocukların sorunu vatandaşın dikkatinden kaçmıyor.


Adıyaman'ın şehir merkezindeki camilerinin girişlerinde bekledikten sonra camii cemaatinin namaz kılmasıyla birlikte bütün ayakkabıları boyayan çocuklar, çoğu zaman camii cemaati tarafından tepkiyle karşılanıyorlar. İlimizde boyacılık yapan bu çocukların yetkililer tarafından uyarılarak, aileleriyle görüşülmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, "Devlet yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalara göre "çocukların sokakta çalışması yasak" deniliyor. Ancak ilimizde her köşe başında veya camilerin bulunduğu alanda kimi çocuklar soğuk havaya aldırış etmeyerek akşama kadar bekliyorlar. Bu çocuklara neden çalıştıklarını sorduğumuzda, ailelerine destek olmak için çalıştıklarını belirtiyorlar. 


Bu çocukların okullarından sonra bu işi yaptıklarını söylediklerini biliyoruz. Yine de bu çocukların sokaklarda çalışmaları doğru değil. Yetkililerin gerekirse sivil kıyafetlerle bu çocukları takip ettikten sonra onlarla ve aileleriyle birebir konuşması gerekiyor. Çünkü bu çocukların soğuk havada saatlerce kaldırımlarda beklemeleri yüreğimizi burkuyor. Bu nedenle yetkililerin bu konuya el atmaları gerekiyor" şeklinde konuştular.

BHA

Yorum Yaz