6 Şubat asrın felaketinden bu yana “ASRIN YAPILANMASINDA” yapılan ve yapılmayan yatırımları incelemek, sürecin nasıl gittiğini görmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, cuma günü Adıyaman’daydı.
Bakan Kurum, Adıyaman Valiliği konferans salonunu dolduranlara şimdiye kadar neler yapıldı, nelerin yapılacağının brifingini veriyor, deprem bölgelerimizde tasarruf tedbirleri geçerli değil diyor, (yani siz isteyin yapalım demek istiyor).
Toplantıda konu Adıyaman’ı köy görünümünde çıkaracak, mimarisi ile çevre düzenlemesi ile daha nezih daha güzel bir semt olacak olan ADIYAMAN MEYDAN ve ÇEVRE DÜZENLEMESİ projesine geldiğinde, salonda bulunan 3-5 kişi efendim biz bu projenin yapılmasını istemiyoruz, mağduruz deyip salondakilerden de alkış alınca, Bakan Kurum’da vatandaşımız isterse bu etaplara gireceğiz, istemezseler de girmeyeceğiz diyor.
Devletin Bakanı, salona gelen 3-5 kişinin efendim biz istemiyoruz demesiyle, tamam o zaman istemiyorsanız yapmayız demesi ne kadar acı değil mi?
Esnaflar doğal olarak bu kadar borç harç yatırım yapmışız, bu borcu nasıl ödeyeceğimizin endişesi ile projeyi istemiyoruz diyorlar, kendilerince haklı sebepleri de var tabii.
6 Şubat felaketin yaşattığı tüm acılara rağmen, şehrimizin geleceğini değiştirecek projelere, hep sıcak baktık. Olası bir felaketi en az zararla atlatmak için şehrin dönüşmesi gerekiyor dedik, ama öyle siyasetçilere ve yöneticilere sahibiz ki isimleri var kendileri yok.
Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybedince meydanlardan çekilen İktidar milletvekilleri, İlimizin bürokratları, tek işleri esnafın malını ipotek edip faizli kredi vermek sanan esnaf oda başkanları, Şehrin geleceği için çok önemli olan Meydan projesini esnaflara, hak sahiplerine neden anlatmadınız.
İşin sonunda, Devlet yatırım yapacak, ne olduğu nasıl ocağını bilmeyen vatandaş yok diyecek, Milletvekilleri de şehre yatırım kazandırıyoruz diye sadece sosyal medyadan paylaşacak.
Bakan da İstemiyorsanız yapmayız diyecek.
NE GÜZEL MEMLEKET
Hani hep diyoruz ve hayıflanıyoruz ya, çevre iller bizi geçmiş, almış başlarını gidiyorlar, Adıyaman sahipsiz, kimsesiz diye…
Bunların seviyesine gelebilmemiz için en az 50 yıl lazım diye. Yok arkadaş bu zihniyette insanlarımız, yöneticilerimiz, bürokratlarımız, siyasetçilerimiz oldukça biz değil 50 yıl 100 yılda geçse Adıyaman yine aynı Adıyaman olur.