Çadap’dan Adıyaman İGC’ye ziyaret

Çadap’dan Adıyaman İGC’ye ziyaret
İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıların bir araya gelerek kurduğu Çağdaş Adıyamanlılar Derneği ve Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP) Başkanı Aziz Binzet Adıyaman İgc’yi ziyaret etti.

İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıların bir araya gelerek kurduğu Çağdaş Adıyamanlılar Derneği ve Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP) Başkanı Aziz Binzet ve Başkan Yardımcısı Agop Evingülü İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mehmet Cihan Akbilek’i ziyaret etti. 

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan olağan kongrenin ardından yeniden Başkan seçilen Aziz Binzet, önümüzdeki aylarda İstanbul’da yapılması planlanan Adıyaman Tanıtım Günleri projesi hakkında İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve yönetim kurulunu bilgilendirdi. 

 

Memleket sevdası ile yola çıktıklarını belirten Binzet;”Hepimizin ortak paydası ve sevdası Adıyaman. Bizler yaptığımız her işi siz kıymetli basın mensubu arkadaşlarımızın sayesinde şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyuruyoruz. Sizler de Adıyaman’da yaşayan gazeteciler olarak hemşerilerimizin dış dünyaya açılan penceresi ve dışarıda olup biteni memleketindeki vatandaşlarla paylaşıp onların gözü, kuşağı ve sesi oluyorsunuz. Bu nedenle bizler gazeteci dostlarımızı ve zor şartlar altında yaptıkları görevi her zaman önemsiyoruz. İnşallah İstanbul’da gerçekleştireceğimiz büyük bir organizasyonda sizlerin desteği ile memleketimizi, markalarımızı, kültürümüzü ve tarihi geçmişimizi hep birlikte tüm Türkiye’ye tanıtarak memleketimizi hak ettiği yerlere taşırız” dedi. 

 

İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mehmet Cihan Akbilek;”Adıyaman’da doğup büyümüş ancak çeşitli nedenlerle başka şehirlere göçmüş bütün hemşerilerimiz bizim için çok kıymetlidir. Onların memleket hasretleri bizlerin yaptığı haberleri okuyunca geçiyor. ÇADAP ailesinin İstanbul’da ve ilimizde yaptığı tüm faaliyetleri yakınen takip ediyor, yaptığımız haberlerle de halkımızın bilgisine sunuyoruz. Elbetteki memleket sevdalısı basın mensupları olarak İstanbul’da yapılması planlanan Adıyaman Tanıtım Günlerinde bizler sizlerin yanında memleketimizin daha iyi tanınması için yaptığımız haberlerle sizlere destek olacağız. Bizde sizler gibi hepimizin sevdası ve ortak paydası Adıyaman diyoruz. İnşallah Adıyaman’ı hakettiği yerlere hep birlikte taşıyacağız”dedi.
 

 

Yorum Yaz