ÇADAP’TAN ENGELLİLERE DESTEK

ÇADAP’TAN ENGELLİLERE DESTEK

İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıların bir araya gelerek kurduğu Çağdaş Adıyamanlılar Derneği ve Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP) Adıyaman’daki Anadolu GAP Görmeyenler Derneği ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adıyaman Şubesine Brail Alfabesi ile yazılmış kitap ve Görme Engelliler için Baston hediye etti. 

 

Ramazan Bayramını nedeniyle çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Çağdaş Adıyamanlılar Derneği ve Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Binzet ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Adıyaman’da faaliyet gösteren Anadolu GAP Görmeyenler Derneği Başkanı Eşref Ağır ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Hikmet Yüksel adına kardeşi Süleyman Yüksele verilmek üzere ÇADAP üyesi Gazeteci Saime Oğuzhan tarafından gönderilen baston ve Brail Alfabesi ile yazılmış kitapları teslim ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

 

ÇADAP Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Binzet;”Adıyaman’daki siyasi parti Başkanları ile Milletvekillerimizi ve ziyaret ederek memleketimizde yaptıkları çalışmaları dinledik. Mor Petrus Mor Paulus kilisesinde Metropolit Melki Ürek ve yıllarca birlikte yaşadığımız Adıyamanlı Süryani hemşerilerimizle sohbet ettik. Yarında protokol ile bayramlaşma törenine katılıp ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Doyduğumuz yerlerden, doğduğumuz yere hep birlikte bir şeyler yapabilme gayreti içerisindeyiz. Kimi zaman bir okula kütüphane kimi zaman ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıyoruz. Ancak en önemlisi yaklaşık 75 kız öğrencimize burs veriyoruz. Bu sayıyı gelecek yıl 500’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.