CHP’Heyetinden İGC’ye Ziyaret

CHP’Heyetinden İGC’ye Ziyaret

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İl Başkanı Burak Binzet ve İlçe Başkanı Hüseyin Buluş ile birlikte Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyetini Ziyaret Etti.

 

Ziyarette Konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere; Kamuoyuna karşı önemli sorumlulukları olan, halka doğru bilgiyi, tarafsız bilgi aktaran ve meslek ahlakını gözeterek gece, gündüz, kar, kış, güneş demeden en zorlu şartlarda bile görevlerini yerine getiren basın mensupları, yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen dördüncü güçtür. Basın, halkın sesidir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır" sözlerini unutmamalıyız. Basına sansür uygulamamalıyız. Haber kaynaklarını çoğaltmalıyız, gazetecileri haberleri yüzünden yargılamamalıyız. Özgürlük, basının beslendiği tek kaynaktır. Tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, basın şehitlerimizi de rahmetle anıyorum." şeklinde konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, kamuoyuna doğru, tarafsız haber sunmak için mücadele ettiklerini kaydetti.