Cıva İle Temas Eden 27 Öğrencinin Tedavisi Sürüyor

Cıva İle Temas Eden 27 Öğrencinin Tedavisi Sürüyor
Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Ortaokulunda Cıva ile temas eden ve tedavi altına alınan 35 öğrenciden 27 öğrencinin tedavisi sürdürülüyor.

Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Ortaokulunda Cıva ile temas eden ve tedavi altına alınan 35 öğrenciden 27 öğrencinin tedavisi sürdürülüyor.

 

Olay, 2 gün önce Türkiye Petrolleri Ortaokulunda meydana geldi.

 

İddiaya göre, ismi henüz öğrenilemeyen lise son sınıf öğrencisi okula cıva dolu kutu getirdi. Sınıftaki öğrenciler merak ettikleri kutuyu ellerine alarak inceledikten sonra arkadaşlarına geri verdi. Okul bittikten sonra durumdan haberdar olan okul müdürü velilere mesaj göndererek öğrencilerin tedbir amaçlı hastaneye götürülmesini istedi. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen 35 öğrenci mide bulantısı ve baş ağrısı gibi şikayetleri olduğunu söylemesi üzerine tedaviye alındı.

 

Tedavi altına alınan 35 öğrenciden alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderilerek yapılan tahlil sonuçlarında 27 öğrencinin tedavi görmesi gerektiği belirtildi.

 

-OKUL VE EVLERDE TEMİZLİK YAPILDI

 

Türkiye Petrolleri Ortaokulunda AFAD ekipleri giydikleri özel kıyafetler ile okul ve öğrencilerin yaşadığı evlerde cıva arayarak inceleme yaptı. Polisin önlem aldığı okulda Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri okulu temizlendi. Temizliği tamamlanan okul ise bugün yeniden eğitime başladı.

 

-AMBULANS UÇAKLA ANTİDOTLARI GETİRİLDİ

 

35 öğrenciden alınan kan örneklerinin Ankara'ya gönderilerek yapılan tahlil sonuçlarında 27 öğrencinin tedavi görmesi gerektiği anlaşılmasının ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, tarafından yapılan koordinasyonla Ankara'dan ambulans uçakla antidotları getirilerek tedavi uygulanmasına başlanıldı.

 

-EĞİTİME HASTANEDE DEVAM EDİLECEK

 

Gözetim altında tutulan 27 öğrencinin eğitimlerinin aklanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler kapsamında ayarlanan öğretmenler gözetiminde öğrenciler tedavi sürecinde hastanede eğitim görecekler.

 

-"ÇOCUKLARDAN 27 TANESİNDE TEDAVİ EDİLMESİ GEREKTİĞİ ORTAYA ÇIKTI"

 

13 gün önce ortaokulda cıva nedeniyle tedavi altına alınan 27 öğrencinin genel durumun iyi olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini belirten Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Fatih Doğan,"Ayın 13'de Adıyaman'daki bir ortaokulda çocuklardan birisi okula cıva getirmesi sonucu sınıfta 33 öğrencinin cıva ile temas ettiğini öğrenim. Bize başvuran ve cıva'yı sınıfa götüren milli eğitimle görüşüp çocukların aileleriyle görüşüp hastaneye getirdik. Çocuklar müşahede altına alındı. Yaptığımız kan tahlilleri Ankara'ya gönderdiğimiz dün sonuçları aldık çocuklardan 27 tanesinde tedavi edilmesi gerektiği ortaya çıktı. Dün akşam Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü valimi zinde iletişimde bulunarak ambulans uçakla antidotları getirdik. Bugün çocukların tedavisi başlandı. 5 günlük bir tedavi alacaklar hepsinin genel durumu iyi takiplerinde problem olursa hastanemizde gerekli işlemler yapılacak. Bu 5 günlük süreç içerisinde 3'üncü gününde tekrar kan tahlili alıp gönderilecek. Gönderdiğimiz kan sonuçlarına göre tedavilerini tekrardan belirlenecek. Şuan genel durumları iyi aileler ile görüşüldü. Milli Eğitim Müdürümüzle de görüşüldü çocuklar hastanede kaldıkları sürede öğretmen görevlendirilecek çocukların eğitimi hastanede devam edecek. Şuan her hangibi bir sıkıntımız yok." dedi.

Yorum Yaz